10-15 000 lämnade Anfield i gemensam protest

Bild till nyheten 10-15 000 lämnade Anfield i gemensam protest
Uppemot 10-15 000 fans lämnade Anfield i en gemensam protest i matchens 77:e minut i gårdagens möte med Sunderland.

Supporterorganisationerna Spion Kop 1906 och Spirit of Shankly hade planerat en gemensam protest mot de ökade biljettpriserna på Anfield. Grupperingarna kom fram till att protesten skulle äga rum i den 77:e minuten då den dyraste biljetten nästkommande säsong ligger på just 77 pund.

Samtidigt som en pampig version av ''You'll Never Walk Alone'' ekade ut över Anfield valde närmare 15 000 fans att visa sitt missnöje mot klubben genom att lämna arenan vid en 2-0-ledning för hemmalaget. En av de som lämnade ska ha varit Jamie Carragher.

I frånvaron av Jürgen Klopp, som genomgick en blindtarmsoperation, var det förstalagstränaren Pepijn Lijnders som kommenterade protesten efter slutsignalen:

''Vi har några av de bästa supportergrupperna i världen, så om de vill säga ifrån har de all rätt att göra det. Spelarna blev inte påverkade, men det kanske ändrade atmosfären på arenan'', sa Lijnders.