Rodgers: Välj mellan pengar eller titlar

Bild till nyheten Rodgers: Välj mellan pengar eller titlar
Före detta Liverpoolmanagern Brendan Rodgers går ut och kritiserar klubbens ägare när han säger att det är dags att välja om de endast är ute efter att tjäna pengar eller vinna titlar.

Brendan Rodgers, som sparkades i oktober och ersattes av Jürgen Klopp, tror att sin ersättare upplever att det är ''svårt att jobba under en transferkommittée''.

''Jag tror att det är lite klurigt för tillfället. Jag hade inga problem med att jobba under en kommittée'', säger Rodgers i en intervju med beIN Sports.

''Klubben måste se över sin framtid och bestämma om de är ute efter en businessmodell eller ett vinnande koncept.

''Ett vinnande koncept skulle innebära att de försöker få in så bra spelare som finns tillgängliga, oavsett ålder. Vissa klubbar kommer ha det i åtanke, medan andra köper en spelare, utvecklar och förbättrar den för att sedan sälja vidare till en högre summa. Med andra ord motsvarigheten till att få in den bästa möjliga spelaren, trots ålder, i hopp om att kunna vinna.

''Det är så här det fungerar, alla klubbar har olika modeller och vissa ser fotbollen som en business, men det kommer alltid att handla om att få in en ung spelare, utveckla och sälja vidare till ett bättre pris än vad spelaren köptes in för.

''Andra klubbar kommer endast vara på jakt efter de bästa spelarna som finns för att kunna utmana och vinna titlar. Jag tror att de bästa klubbarna måste ha en balans med båda modellerna'', avslutar Rodgers.


20 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer