Inför: Liverpool FC - Sunderland AFC

Bild till nyheten Inför: Liverpool FC - Sunderland AFC
Då var det dags för den 25:e omgången av Premier League och Sunderland kommer till Anfield på besök. Sam Allardyce mannar kommer till Liverpool med kniven mot strupen då de även denna säsong befinner sig på nedflyttningsplats när det börjar dra ihop sig.

Liverpool kommer från en tung 0-2 förlust mot serieledande Leicester medan Sunderland förlorade mot City med 1-0. Senaste matchen mellan Liverpool och Sunderland var på Stadium of Light och den slutade med en 0-1 seger för Liverpool efter mål av Dejan Lovren.


Liverpool FC

Liverpool fick trots stort bollinnehav se sig besegrade mot serieledande Leicester med James Vardy i spetsen i senaste matchen. Klopp var märkbart frustrerad efter förlusten och inte helt nöjd med sitt lag och framförallt inte sista tredjedelen på plan. 

Nu står alltså Sunderland för motståndet och på pappret ska detta bara vara en seger men i år vet man inte riktigt vart vårt Liverpool står. Det är blandade insatser med extrema plattmatcher och ibland helt fantastiskt spel men det största bekymmer vi har är att det görs för lite mål och vi skapar väldigt få målchanser.

Positivt inför denna match är att både Coutinho och Origi kan eventuellt bli involverade i matchtruppen efter deras hamstringsskador. Och med framförallt Coutinho tillbaka i laget brukar det skapas lite mer framåt och vi får hoppas på att det är en hungrig magiker som kommer tillbaka. Origi har visat fin form sedan Klopp tog över och han kan vara en fin injektion i laget med tanke på Bentekes något tveksamma form.

Daniel Sturridge är tillbaka i träning men inte aktuell för helgens match. Skrtel, Ings, Gomez och Rossiter är fortsatt skadade och kommer inte vara delaktiga i matchen heller.

Jag tror på en startelva som är snarlik den mot Leicester men kanske en eller två ändringar där eventuellt Allen tar plats på mitten då Emre Can och Henderson sett slitna ut på senaste tiden.

Mignolet
Clyne, Lovren, Sakho, Moreno
Allen, Lucas, Henderson
Lallana, Firmino, Milner 


Sunderland AFC

Sunderland som inför den 25:e omgången ligger på en 19:e plats med 19 inspelade poäng och en målskillnad på 28 – 47. Lagets bästa målskytt är rutinerade Jermain Defoe som gjort nio mål i årets Premier League.

Till matchen mot Liverpool har man småskador på M’Vila och Lens, De kommer att kontrolleras nära inpå match om de kan deltaga eller inte. Sebastian Larsson är skadad i sitt knä och kommer inte  att vara tillgänglig. Younes Kaboul är där emot tillbaka efter sin hamstring och kommer att vara tillgänglig. Nyförvärvet Wahbi Khazri kan få sin första start sen han anlände från Bordeux.

Big Sam förklarade allvaret på en presskonferens under fredagen:

”Det finns en stor oro och vi har ett problem eftersom vi ligger där vi ligger i tabellen. Vi måste börja ta poäng men säsongen börja lida mot sitt slut. Det är därför jag agerade under transferfönstret och jag hoppas att vi spenderat pengarna väl.”

Big Sam plockade in Wahbi Khazri, Lamine Kone, Dame N'Doye, Jan Kirchhoff och Steve Harper under januarimånad.

Startelva sett till förra matchen:

Mannone, Jones,Koné, O'Shea, Van Aanholt, Kirchhoff, Lens, M'Vila, Cattermole, Borini, Defoe


Övrigt:

Liverpool har inte förlorat på de sju senaste mötena med Sunderland i Premier League, Man har fem vinster och två oavgjorda.

Sunderland har inte vunnit på Anfield sedan 1983.

Sunderland har inte lyckats göra mål på de tre senaste mötena mot Liverpool

Matchen sänds dessvärre inte på Viaplay eller via parabol utan endast på Viasat sport via kabel. Matchen börjar kl 16.00 på lördag.

Domare i matchen är: Robert Madley Assisterande: S Ledger, D Cann Fjärde: C Sarginson


14 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer