EL-kollen: Poängtapp för samtliga klubbar

Bild till nyheten EL-kollen: Poängtapp för samtliga klubbar
Det var inte bara Liverpool som tappade poäng under helgens ligaomgång. Mycket bättre gick det inte för Europa League-motståndarna när både Bordeaux och Rubin Kazan förlorade medan FC Sion kryssade.

FC Sion spelade 1-1 på bortaplan mot St Gallen i går efter en sen kvittering från anfallaren Daniel Follonier. Poängen skickade upp Sion på en femteplats i den schweiziska ligatabellen med 15 poäng. Sion är fyra poäng bakom tabellfyran Luzern som innehar den sista Europa League-platsen.

Franska Bordeaux reste till Lorient och gick till pausvilan med en 1-0-ledning, men i andra halvleken släppte Willy Sagnols mannar in tre mål på en halvtimme och Lorient kom att vinna med 3-2. Bordeaux ligger på 14:e plats i Ligue 1.

Rubin Kazan fortsätter att ha det tungt i ryska Premier League och Tatarstan-laget åkte på ännu en förlust i helgen. Bortamötet mot Terek Grozny slutade med en 2-1-torsk och Kazan ligger fortsatt kvar på kvalplats till andradivisionen.

Det är just ett dubbelmöte som väntar för Liverpool mot Rubin om ett par veckor. Ryssarna gästar Anfield den 22 oktober och två veckor senare flyger Liverpool till Kazan och gästar klubbens nybyggda arena med kapacitet för 45 379 åskådare.