Elliott: Måste vinna för fansen

Bild till nyheten Elliott: Måste vinna för fansen
Liverpool är tillbaka på Anfield på söndag och Harvey Elliott understryker vikten av att laget tar hem en trepoängare efter de senaste veckornas besvikelser.

På söndag gästar Tottenham Anfield och Liverpool kommer till matchen med vetskapen om att Champions League-spel redan är säkrat. Den senaste tidens resultat har dock gjort att titelracet i praktiken är över.

Harvey Elliott hoppas att laget åtminstone kan avsluta säsongen med en positiv känsla.

– De senaste veckorna har inte gått som vi önskat, men det är tyvärr en del av fotbollen, säger han till Liverpoolfc.com.

– Vi har inte varit bra nog, vi har inte satt dit våra chanser. Vi har reflekterat över det, analyserat och vi alla vet att vi som lag måste gå ut och vinna – inte bara för oss, men för fansen, för managern och alla andra.

– Våra insatser har inte varit de bästa och det känns som att den här helgen är en stor möjlighet för oss, särskilt med tanke på att vi spelar hemma, det var längesedan.

– Vi måste avsluta starkt nu. Vi alla vet att vi inte presterat på topp under de senaste veckorna, men nu har vi några matcher kvar, några chanser att rätta till det.

– Vi vill kliva in till sommaren med en seger i ryggen, med känslan av att vi har gett allt. Vi måste bara fokusera på de kommande matcherna och se till att vi vinner, sedan kan vi reflektera och ladda batterierna i sommar. 

Besvikelsen av att gå miste om ligatiteln till trots har laget tagit sig uppåt i tabellen jämfört med förra säsongen då de slutade femma och gick miste om spel i Champions League.

– Vi har vunnit en titel och kvalificerat oss för Champions League, säger Elliott.

– Det finns positiva saker med säsongen, så många unga spelare som fått chansen och gjort det väldigt, väldigt bra, det är härligt att se.

– Det har inte gått som vi önskat mot slutet av säsongen, men vi kan se till säsongen i sin helhet och vara stolta med var vi är, särskilt med tanke på omständigheterna, ombyggnaden.

– Det är aldrig enkelt, men jag tycker att truppen har hanterat det fantastiskt.

Elliott tror att erfarenheterna från denna säsongen kommer att hjälpa laget framöver.

– Det handlar om inställningen och en hunger om att köra på igen.

– När vi kommer till samma situation igen så vet vi hur det känns och då gäller det att se till att det inte händer igen, att vi lärt oss av våra misstag och svårigheterna under de senaste veckorna.

– Det här är en ung trupp och förhoppningsvis är det många som blir kvar i framtiden, så om situationen dyker upp igen kan vi förhoppningsvis ställa saker och ting till rätta.

När blickarna riktas mot söndagens match förutspår Elliott en tuff utmaning.

– Spurs är ett väldigt bra lag och har otroliga spelare. De ger oss alltid en tuff match, men det är en ny möjlighet att kliva ut där och göra rätt för oss.

– Det var längesedan som vi spelade hemma, så att ha fansen i ryggen hela matchen, förhoppningsvis kan vi visa dem att vi kan gå ut där och få med oss det resultat vi önskar.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Vi behöver ditt stöd under 2024!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner

♥️

5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer