– Svaren ges nog efter säsongen

Bild till nyheten – Svaren ges nog efter säsongen
Arne Slot är ännu inte officiellt presenterad som ny Liverpoolmanager. Enligt huvudpersonen själv kan det komma att dröja fram till det att säsongen är avslutad.

Liverpool och Feyenoord sägs vara överens om en affär som möjliggör att Arne Slot blir Jürgen Klopps ersättare på Merseyside.

Tidigare i veckan kom uppgifter om att alla avtal är påskrivna och att klubbarna planerar en officiell bekräftelse som skulle kunna komma att äga rum redan innan veckans slut.

Enligt Slot själv är det dock troligare att några officiella besked kommer först när säsongen 2023/24 är till ända. På en presskonferens inför helgen ställdes många frågor med Liverpooltema.

– Jag tror nog att svaren på dessa frågor ges efter säsongen. Jag är fortfarande upptagen med Feyenoord och Liverpool har fullt upp med sin säsong. 

En journalist frågade om man kan gratulera till jobbet ännu.

– Ni kan alltid gratta mig, men det är mest passande att göra det efter säsongen när allt verkligen är officiellt.

– Inget är officiellt ännu och jag sitter här med Feyenoords emblem på bröstet, så tanken är att det ska handla om Feyenoord, men jag tror väl att ni kommer försöka ändå.

– Jag känner mig trygg med att saker kommer att lösas på ett bra sätt, men jag kan inte ge några fler svar.

När flytten väl blir officiell och genomförd så kommer Slot att komma till Liverpool i den i klubben nya rollen head coach snarare än som manager då den nya strukturen bakom kulisserna ska ge större ansvar till sportdirektören Richard Hughes och "CEO of Football" Michael Edwards.

– Jag bryr mig inte om vad ni kallar mig: ni kan kalla mig Arne, head coach eller manager, sa Slot när ämnet kom på tal.

– Jag bryr mig inte så länge som jag får göra vad jag gillar och det är att vara ute på planen med spelarna, arbeta tillsammans med dem och vara med på matcherna, det är det som är mest speciellt.

Både Liverpool och Feyenoord avslutar säsongen 19 maj, så en officiell bekräftelse ser ut att dröja fram till dess. Oavsett vad så är det Jürgen Klopp som kommer att stå i fokus under den kommande tiden då han gör sina absolut sista matcher som Liverpoolmanager efter nio fantastiska år.

Källa: Thisisanfield.com.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Vi behöver ditt stöd under 2024!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner

♥️
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer