Damlaget: Ny hemmaplan 2024/25

Bild till nyheten Damlaget: Ny hemmaplan 2024/25
Liverpool fortsätter utvecklingen på damsidan. Nästa säsong kommer laget att ta klivet från Prenton Park till St Helens Stadium.

På officiella hemsidan meddelar klubben att damlagets förutsättningar kommer förbättras ytterligare nästa säsong. Efter att ha köpt tillbaka Melwood för att ge Matt Beards lag möjligheten att förbättra träningsmiljön har de nu skrivit på ett avtal som möjliggör spel på St Helens Stadium.

En gräsplan som håller Premier League-standard är i färd att läggas på arenan, faciliteterna där spelarna kan genomföra förberedelser inför matcherna är av helt annan standard än på Prenton Park och förhoppningen är även att supportrarnas upplevelse av att gå på matcherna ska förbättras nämnvärt.

Rugbylaget St. Helens kommer fortsätta att spela på arenan men då rugbysäsongen löper från februari till september kommer Liverpools damer att vara ensamma på arenan under nästan halva säsongen.

– Det här är ännu ett steg framåt för vårt damlag och vi är så nöjda med att få flytta till ett nytt hem, säger Susan Black som arbetar som kommunikationschef och exekutiv direktör för damlaget.

– Våra spelare och supportrarna stod i fokus i vår process. Vi är säkra på att St Helens kommer vara ett fantastiskt hem som kommer att kännas som en del av Liverpoolfamiljen.

– Vårt nästa kapitel för damernas A-lag handlar om att lägga stabila grundstenar och den här förändringen av arena är ännu ett positivt steg framåt i vår resa. 

Tränare Matt Beard gläds nyheten.

– Det här är ett spännande nytt kapitel i vår resa och jag är så glad över investeringen som klubben gör. I centrum för det här beslutet finns två av de viktigaste grupperna inom klubben: spelarna och supportrarna. Spelarna kommer att ha en fantastisk ny plan och faciliteter att njuta av medan upplevelsen av att gå på matcher kommer att bli så mycket bättre för supportrarna.

– Vi har byggt upp ett lojalt följe på Prenton Park och vi ser fram emot att välkomna dem till St Helens samtidigt som detta förhoppningsvis öppnar upp damfotbollen för många nya supportrar.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Vi behöver ditt stöd under 2024!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner

♥️
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer