Referat: Uselt på King Power

Bild till nyheten Referat: Uselt på King Power
Liverpool gick in tredje omgången av Ligacupen och Klopp hade flaggat för en del rotation och det fick vi se, men inte mycket mer än så.
PREMATCH

Liverpool åker till King Power stadium för att möta Leicester i Ligacupens tredje omgång. The Reds går in i turneringen i denna tredje omgång medan Leicester har slagit ut Sheffield Wednesday i omgång 2. Ett spännande möte där Klopp meddelat att man kommer att lufta spelare.

FÖRSTA HALVLEK

Liverpools startelva hade en del nya namn sett till matchen mot Burnley där bland annat Ward, Flanagan, Grujic, Solanke och Oxlade-Chamberlain fick en startplats. The Reds kontrollerade den första halvleken och hade ett bollinnehav på 75% där Robertson gång på gång levererade inlägg från vänsterkanten. Detta tillsammans med en spelsugen Coutinho som visade upp det Liverpools mittfält saknat denna säsong nämligen rörelse och förflyttning med boll och läckra instick. Solanke är den targetspelare vi skulle haft i Benteke men den unge engelsmannen känns även farlig vid varje anfall. Han sniffade även upp halvlekens två bästa möjligheter men alltjämt 0-0 stod sig till paus och Liverpool har åter svårt att skapa riktigt farliga lägen. Men en halvlek med en del positiva vibbar.

ANDRA HALVLEK

Det som såg lovande och spännande ut i första halvlek blev till en total kollaps i andra halvlek. Liverpools försvarslinje plus Henderson sprang runt som yra höns i vanliga ordning och 4 på de flesta bollarna. Detta ledde till 1-0 av Okazaki i den 65e minuten och sedan dundra Slimani upp 2-0 i kryseet efter ännu en hönsgård framför en annars lugn och stabil Danny Ward i målet. Resultatet stod sig matchen ut och det vi tar med oss från denna matchen är att Ward är en bra målvakt, Solanke blir spännande att följa och att det är kul att Danny Ings är tillbaka. Resten lägger vi på Klopp och Company. Uselt men ny match på lördag, då tar vi revansch. 

MATCHFAKTA

Ligacupens tredje omgång
Leicester – Liverpool; 2-0 (0-0)
Målen: Okazaki, Slimani
Gula kort: Klavan, Grujic

SKRIBENTENS BETYG

Ward 3.
Flanno 1
Gomez 1
Klavan 1
Robertson 2
Henderson 1
Grujic 2
Wijnaldum 2 (ut 73)
Oxlade-Chamberlain 2
Solanke 3
Coutinho 3 (ut 45)
Woodburn 2 (in 45)

Betygsförklaring:
1. Dålig
2. Kan bättre
3. Bra
4. Mycket bra
5. Världsklass
6. King Kenny


27 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer