Klopp inför Burnley

Bild till nyheten Klopp inför Burnley
Bossen är övertygad om att laget klarar sig utan avstängde Mané i morgon. Han berättade också att Coutinho är redo, att Lallana kan börja löpträna till veckan och att Mignolet är hans förstekeeper.

Kort sammanfattning:

Om skadeläget

– Ingsy är träning, Adam och Clyne är fortfarande inte tillbaka. Adam kanske kan börja springa igen i början av nästa vecka.

Om Manés frånvaro

– Vi visste att det skulle komma matcher där Sadio inte kan spela. Det är därför vi har byggt upp laget med Roberto, Phil och Alex som alla kan spela till vänster.

– Det är alltid tufft att ersätta toppspelare, men vi gjorde det bra mot slutet av förra säsongen då han var borta med skada.

Om försvarsproblemen
– Det är vårt fel att ni får anledning att snacka om detta. På det första målet var det fem fel före det sista felet. Det är vårt jobb att jobba med det. Om det var ett kvalitetsproblem, om det var en lösning där ute, så skulle vi ha fixat det.

– Det är ett försvarsproblem, men inte ett problem för mittbackarna. De får det vi ger dom.

Om Coutinho

– Han borde vara klar. Jag är glad för hur publiken önskade han välkommet. Det var bra för honom. Han har tränat väldigt bra.

Om Burnley

– De har en klar plan, vilket man kan se i varje match. De håller sig till den och gör de väldigt svåra att spela emot.

Om rotationer

– Vi behöver friska huvuden och ben i den här matchen, för det blir väldigt lite rum att spela på. Det finns inga enkla sätt att överlista dem på. Man måste träffa på rätt tidpunkt med inlägg och skott för att hitta utrymme mot dem.

Om målvaktsposten
– Om Mignolet hade sagt; '...och ska du spela med Karius i nästa match, det är en bra idé' hade det varit väldigt fint. Men vi har tre keepers som är i bra ålder och som alla förtjänar att få spela.
– Men Simon Mignolet är förstekeeper. Det har jag sagt förr. Det betyder att mot slutet av säsongen kommer han sannolikt ha spelat 85 eller 87 procent av matcherna. För mig innebär det att han är nummer 1. Men då Karius spelade mot Arsenal så var han också redo för Sevilla. 

Om högerbacksplatsen

– Vi kan inte spela Joe (Gomez) sex matcher i rad, för han hade en hemsk skada, är ung och fortfarande under utveckling. Så är det, och Trent är inte heller redo att spela 3-4 matcher efter varande. Så är läget. Om det är bra för försvaret eller inte, om jag inte kan använda dem i varje match så har de likafullt spelat samman. Men dessa spelare är så spännande, stora talanger och allaredan toppspelare.

– I en idealisk värld hade jag haft 11 spelare som kan spela hela säsongen och att jag aldrig behöver göra ett byte. Men jag har aldrig haft det. Vi måste göra det bästa av varje situation – och det är det vi försöker göra.

Om Milner som vänsterbacksalternativ

– Intressant fråga. Han är det när han sitter på bänken. Robertson har inte varit så mycket i truppen, det är svårt att utesluta honom då han har tränat så mycket. Men Moreno har spelat så bra, även om 90 procent av folket i det här rummet inte trodde på honom...


9 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer