Ings skadad mot City

Bild till nyheten Ings skadad mot City
U23 tog en liten hämnd på Man City efter ett sent segermål av Yan Dhanda. Värre var att Danny Ings haltade av efter en dryg halvtimme sedan han fått en smäll på knät.

Ings blev påsprungen bakifrån av en City-försvarare när det stod 0-0. Han fortsatte en stund, men tvingades sedan kliva av i den 36:e minuten och ersattes av 18-årige Yan Dhanda.

Danny var annars riktigt pigg under den dryga halvtimmen han spelade och bommade också en fet målchans då han kom helt ren med keepern, men lobbade över.

– Vi plockade av Danny för säkerhets skull. Han kände något tidigt i matchen. Vi kommer att undersöka honom, men jag är säker på att han är okej, sa U23-managern Neil Chritchley efteråt.

Harry Wilson prickade stolpen med en frispark strax innan pausvilan, medan polacken Kamil Grabara svarade för en suverän räddning på gästernas enda stora chans i första halvlek.

Wilson gjorde sina första 90 minuter efter sommarens hälskada och även Marko Grujic spelade tiden ut på innermittfältet, fast utan att övertyga nämnvärt.

Efter pausvilan bytte lagen chanser med varandra, men i den 88:e minuten kom så segermålet på Prenton Park, då Dhanda sprang sig fri på vänsterkanten efter en brytning av comebackande Cameron Brannagan, avancerade in i straffområdet och curlade bollen snyggt i målvaktens vänstra kryss. Stort jubel (bilden nedan).

Detta var U23:s fjärde raka seger av fyra möjliga i Premier League 2.

Härnäst väntar West Ham borta den 18 september, Tottenham den 22 september och Charlton i Premier League Cup den 29:e.

Några av dagens spelare, som Dhanda, Rhian Brewster och U23-debutanten Liam Coyle, kommer också att kunna medverka i UEFA Youth League-matcherna mot Sevilla (13 september) och Spartak Moskva (26 september).