"Mitt liv har förändrats"

Bild till nyheten "Mitt liv har förändrats"
Ben Woodburn bryr sig inte vart han spelar så länge han blir uttagen, och börjar vänja sig med proffslivet.

"Jag är fortfarande ung och vill inte bli fast på en position. Jag vet inte ännu vilken roll jag är bäst i. Jag tror inte att någon vet det än, så jag får visa vad jag kan göra på olika positioner. Tiden får utvisa var jag slutar på för plats," sa Ben Woodburn till Liverpoolfc.com.

Den unge talangen har vanligtvis spelat på kanten för A-laget, men har också fått pröva på en mittfältsroll under ett par träningsmatcher.

"Jag gillar att spela både på kanten och centralt. Jag gillar egentligen att spela överallt!"

"Det är kul att spela på mittfältet. Speciellt vid sidan av Henderson och Lallana eftersom de är toppspelare som gör det lättare för mi att spela. De pratar med mig hela tiden på planen.  Bägge två är kaptener på sitt sätt - Henderson är kapten, men båda pratar med mig, ger mig råd och beröm, vilket gör det mycket lättare för mig."

Woodburn berättar att han dagligen pratar med Jürgen Klopp om utveckligen, något han anser hjälper hans spel betydligt.

"Jag känner att vi har ett ganska bra förhållande. Han berättar om jag ska göra något annorlunda, men han ger beröm också. Han har tagit väl hand om mig sedan jag kom upp i A-laget. Det har hjälpt mig mycket."

Walesaren blev historisk som tidernas yngste målgörare för Liverpool då han gjorde mål mot Leeds i Ligacupen i höstas. 

"Jag tror att jag fick min första kram av honom efter Leeds-matchen, och det var en stor en! Det är speciellt att få råd av en manager som honom, han är en av de allra bästa på det han gör."

"Jag hoppas att jag kan betala tillbaka på planen."

Woodburn påpekar att du måste visa prov på mognad när du spelar på seniornivå, något han jobbar med att förbättra.

"Några beslut kan du komma undan med i U23, men inte i A-laget. Du kan inte spela riskabla passningar hela tiden och måste behålla bollen."

"Jag jobbar också på att komma i bättre form. Här i Liverpool är hög press uppenbart en viktig del av spelet, och därför är det något jag måste bli bättre på."

Han hoppas nu kunna bygga vidare på de nio matcher han spelat för A-laget.

"Jag hoppas att jag kan spela en hel del matcher, och förhoppningsvis kan laget vinna minst en titel. Jag tar saker som de kommer just nu. Jag sätter upp några mål för mig själv, men i det stora hela handlar det bara om att få spela några matcher och göra några mål."

"På ett sätt känner jag att jag är nära startelvan, men jag vet att det är en lång, lång väg att gå för att komma dit jag vill."

Då Woodburn gjorde debut i A-laget fick han känna på hur det är att vara en känd person.

"Livet har förändrat sig mycket, och någon gång ibland så stannar folk för att ta bilder. Första gången kändes det lite konstigt eftersom jag inte var van. Nu börjar jag vänja mig med det."

"Alla mina vänner och min familj behandlar mig likadant som förut, så det är ingen jätteskillnad förutom att folk stoppar mig på gatan. Jag har inget emot det, det är något som hör till."

17-åringen bor fortfarande hemma med sina föräldrar, något som hjälper honom att behålla båda fötterna på jorden.

"De behandlar mig inte annorlunda. Jag gör fortfarande hushållssysslor, som att städa rummet och diska. De vet att mitt liv har förändrats, men de hjälper mig att hålla fötterna på jorden."

Han börjar också vänja sig med att träna tillsammans med stjärnspelarna i A-laget.

"Att vara en del av truppen börjar kännas normalt. De andra spelarna behandlar mig som en helt vanlig spelare - det är inte så att jag får någon specialbehandling bara för att jag är ung. De gör det lättare för mig att vara runt dem och ropa på bollen under träning och på match."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer