Gerrard om sin nya roll

Bild till nyheten Gerrard om sin nya roll
Det är nu bekräftat att Steven Gerrard tar över som ny U18-manager nästa säsong. Liverpoolikonen utlovar aggressiv och fysisk fotboll.

"Jag anser att det är viktigt att man använder aggressiviteten på rätt sätt", säger han i en intervju med reportern Tony Barrett i Joe.co.uk.

"Som spelare bommade jag många tacklingar och gick för långt några gånger, vilket jag bara kan beklaga. Det är inget jag vill lära ut till mina unga spelare, men jag måste ändå förbereda dem för toppnivån. Den är fysisk och krävande, inte bara när det handlar om att tacklas och kämpa."

"Det handlar om att vara redo för de sista fem-tio minuterna av matcher, när det är riktigt tufft, benen värker och hjärtat bultar. Det är ingen bra situation för en spelare, men man måste ha stark mentalitet för att klara av det."

För mycket "showboating"

Gerrard tycker också att det är för mycket "showboating" på akademierna och vill inte bara se lättfotade bollkonstnärer.

"Det finns en 'showboatingmentalitet' rakt igenom akademierna. Många av de unga spelarna tror att de måste göra 10 finter erller Cruyff-vändningar för att det ska se bra ut. Alla gillar vi spelare med teknik och talang, men det andra sidan av spelet är också viktigt."

"Jag vet att alla spelare jag tränar inte kommer att spela för Liverpools A-lag, men om jag kan hjälpa dem att bemästra den andra delen av spelet, så tror jag att det kan hjälpa dem i deras karriärer."

"Det finns många tekniskt bra spelare som de yngre försöker kopiera, kanske lite för mycket, istället för att bara vara sig själv och spela på sina egna styrkor. De tror att de kan härma andra spelare och basera sitt spel på Cristiano Ronaldo eller den typen av spelare, när de i själva verket bör titta på sig själva och fundera; 'Vad är det jag kan och vilka är mina styrkor? Hur kan jag förbättra mig på mina svagheter?'

Gillar spelare från gatan

"Jag gillar "streetsmarta" spelare. Jag anser att alla riktiga toppspelare kommer från gatan. Ungarna i våra akademier kommer till en otrolig arbetsplats, de får den bästa maten, hämtas och lämnas och tjänar mer pengar än vad vi fick då vi först startade. Det har kommit till en punkt då de får lite för mycket för tidigt och de hamnar i en situation där de är så komfortabla att det blir en stor chock då de måste lämna klubben eller släpps på fri transfer."

"Därför måste du få spelarna att förstå att de måste offra något medan de är här, ge sitt allra yttersta och inte bli för komfortabel. Det största jobbet börjar när de är färdiga med akademiutbildningen."

"Jag hatar att titta på fotboll och spelare som inte kämpar. Nyckeln i denna åldersgrupp är utveckling. Självklart vill jag vinna och grabbarna vill vinna, men det kan inte bara handla om det i den åldern. Det handlar om deras långtidsutveckling, att göra dem redo för deras egna karriärer och när matcherna startar..."

Tror på TAA

Gerrard tror också att fler spelare kommer att plockas upp från akademin i framtiden, tack vare att Jürgen Klopp är manager.

"Jag tror att en del av dem får en chock av skillnaden mellan Melwood och akademin. Jag har sett många spelare som kommit från akademin med stora förväntningar, men som misslyckats."

"Det finns en väg, eftersom vi har en manager som vill använda dem. Han har gett många spelare sina debuter den här säsongen och de får många fler chanser än när jag var med i laget."

"Det är en väg, men inte för alla, så när de konkurrerar så är det mot sig själva för att få komma till Melwood och få chansen att debutera. Trent (Alexander-Arnold) kommer att bli en strålande spelare."


12 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer