122 talanger som försvann (Uppdaterad)

Bild till nyheten 122 talanger som försvann (Uppdaterad)
Vad hände med talangerna som köptes in under Houllier, Benitez, Hodgson, Dalglish och Rodgers? Eller alla unga scousers som klättrade hela vägen från akademin och sniffade på en plats i A-lagstruppen. LFC.nu har granskat 122 spelare mellan 2000-2017. Minns du dem?

A

KRISZTIAN ADORJAN, forward, f 1993

2009-2013: Anlände med rykte som ett av Ungerns främsta anfallslöften, men nådde aldrig högre än reservlaget.

Idag: Lånades ut till holländska Groningen innan han skrev kontrakt med italienska Serie B-klubben Novara Calcio, där han haft svårt att platsa de senaste två åren.

ASTRIT AJDAREVIC, mittfältare, f 1990

2007-2009: Kom på provspel som 17-åring från Falkenbergs FF och imponerade rejält på akademitränarna och erbjöds kontrakt. Efter två år utan A-lagschanser hade han ingen lust att harva i reservlaget längre och släpptes gratis till Leicester. Astrit har därefter tillhört Örebro, IFK Norrköping, Standard Liege, Charlton (lån), Helsingborg (lån).

Idag: AEK Athen. Lagkapten för OS-landslaget i Brasilien i somras.

* Astrit blev hjälte i det heta derbyt mot Olympaikos i februari 2017.

DAVID AMOO, forward/ytter, f 1991

2007-2012: Stark och kvick anfallare som gjorde massor av mål i junior- och reservlag, men kom till korta på A-lagsnivå. Fick bara en match i EL-kvalet mot Rabotnicki sommaren 2010. Skickades sedan på lån till Hull och Bury. Har på senare år representerat Preston, Tranmere och Carlisle i de lägre divisionerna.

Idag: Partick Thistle i skotska Premier League.

PAUL ANDERSON, ytter, f 1988

2006-09: Värvades som jättelöfte från Hull i en bytesaffär gällande John Welsh, men motsvarade aldrig förväntningarna och lånades ut till Swansea och Nottingham. Den lille yttern har ändå haft en schysst karriär i Championship och League One med Bristol City, Ipswich och Bradford.

Idag: Northampton Town.

GODWIN ANTWI, mittback, f 1988

2006-2009: Lockades av dåvarande chefsscouten Paco Herrera från Real Zaragoza och såg på när Liverpool slog Chelsea i CL-semifinalen 2005. Närmare än så kom aldrig ghananen att spela på Anfield.

Idag: Just bytt från DRB-Hicom till konkurrenten Melaka United i Malaysia. Dessförinnan utlånad till Accrington Stanley, Hartlepool, Tranmere, Hereford och ett par år i danska Vejla och norska Bodö/Glimt.

DANIEL AYALA, mittback, f 1990

2007-2010: Hårdför spanjor som hämtades från Sevilla och fick totalt fem A-lagsmatcher som mittback under Rafa Benitez. Gick sedan på utlån till både Hull och Derby innan han fick ett proffskontrakt med Norwich.

Idag: Har med åren utvecklats till en habil mittback och spelar i PL med Middlesbrough.


B

JASON BANTON, forward, f 1992

2011: Barnstjärna som valsade runt både i Arsenal, Tottenham och Blackburn innan han fick chansen i reservlaget. Har sedan dess tillhört Leicester, Burton, Crystal Palace, Plumouth, MK Dons, Wycombe, Hartlepool och Notts County utan att få fart på karriären någonstans.

Idag: Utlånad från Crawley Town i League Two till Partick Thistle där kompisen Amoo spelar.

ANTONIO BARRAGAN, högerback, f 1987

2005-2006: Stor talang som hämtades in av Benitez. Gjorde en match som inhoppare för Fernando Morientes i CL-mötet mot CSKA Sofia som 18-åring. Yngste utlänning att representera klubben, men drabbades av hemlängtan.

Idag: Fick överraskande en livlina tillbaka till Premier League och Middlesbrough i somras. Hade dessförinnan representerat Valenica, Valladolid och La Coruna utan att göra något större väsen av sig.

* Bijev fick en USA-karriär.

CHARLIE BARNETT, mittfältare, f 1988

2006-2008: Local lad som klubben trodde mycket på. Vann också FA Youth Cup två år i rad 2006 och 2007, men stannade av i utvecklingen. Karriären fortsatte i lägre divisioner med bland annat Tranmere och Accrington Stanley.

Idag: Senast kända klubbadress är Telford United.

TYRELL BELFORD, målvakt, f 1994

2009-2013: Lockades av Benitez från Coventry när han vaktade stolparna för det engelska U16-landslaget. Lyckades aldrig och spelade sedan ett par år för Swindon Town. 

Idag: Oxford City i National League South.

VILLYAN BIJEV, forward, f 1993

2011-2014: Född i Bulgarien, uppvuxen i USA. Gjorde succé som collegespelare innan han fick provspela för Liverpool med ett treårskontrakt som följd. Försvann sedan helt och släpptes på fri transfer när kontraktet löpte ut.

Idag: Portland Timbers 2 efter att ha provat på spel både i Norge och i Bulgarien.

JORDY BROUWER, forward, f 1988

2007-2008: Hårfager holländare med rykte om sig att ösa in mål för Ajax och Den Haag. Lyckades aldrig.

Idag: DHC Delft i holländska Sunday Hoofdklasse.

DEAN BOUZANIS, målvakt, f 1990

2007-2011: Australiensare med grekiska föräldrar. Rankades som den bäste 17-årige keepern i världen av Benitez när han signade . Efter att ha harvat några år i reservlaget erbjöds han proffskontrakt i Oldham. Har därefter även representerat grekiska Aris och Carlisle.

Idag: Tillbaka i Australien där han fightas med danske veteranen Tomas Sörensen i Melbourne City om målvaktsposten.

CHRISTOPHER BUCHTMANN, vänsterytter, f 1992

2008-2010: Dortmundprodukt som var kapten när Tyskland vann EM-guld för 17-åringar. Rankades av UEFA som en topp 10-talang för framtiden. Uppehållet i LFC blev ingen större succé även om han fick kliva upp och träna med fullblodsproffsen på Melwood. Såldes till Fulham för £100 000, men där stannade han bara i tre månader innan han drog tillbaka till hemlandet och FC Köln.

Idag: Ordinarie i Hamburgklubben FC St.Pauli som huserar i Bundesliga 2.

GERARDO BRUNA, mittfältare, f 1991

2007-2011: Argentinare som spåddes bli den nye Messi då han hämtades från Real Madrids akademi. Lyckades inte alls leva upp till förväntningarna och hamnade i Blackpool i Championship.

Idag: Ottawa Fury i USL där Paul Dalglish är manager och Bruce Grobbelaar målvaktstränare.

* Bruna drog också till staterna.

C

SERGI CANOS, mittfältare/forward, f 1997

2013-2016: Jättetalang från Barcelona som tidigt tröttnade på reservlagsspel. Lånades ut till Brentford där han gjorde stor succé med sju mål på 38 matcher. Gjorde sitt första och enda inhopp för LFC i säsongsepilogen mot West Bromwich i maj som han beskrev som ”de bästa tio minuterna i mitt liv.”

Idag: Missnöjd med Klopps kontraktserbjudande såldes Canos till Norwich i somras i en affär på £2,6M som kunde stiga till £4,5M. Första halvåret hos ”The Canaries” blev dock en mardröm för spanjoren och i januari blev han uppköpt av Brentford, där han tecknat ett kontrakt till 2021.

SCOTT CARSON, målvakt, f 1985

2005-08: Köptes in från Leeds i januari och bara tre månader senare vaktade han stolparna i CL-kvartsfinalen mot Zlatan och Juventus som 18-åring. Lånades därefter ut tre säsonger i rad till Sheffield W, Charlton och Aston Villa utan att lyckas övertyga Benitez.

Idag: Derby County i Championship. Dessförinnan 110 ligamatcher för WBA, två säsonger i Turkiet med Buraspor och två säsonger med Wigan. 4 A-landskamper för England.

DANIEL CLEARY, mittback, f 1996

2011-2016: Mittback som hämtades från irländska Crumlin United och gick direkt in i U16-laget. Fick också ett antal matcher i U23-laget men släpptes på fri transfer i somras.

Idag: Skrev kontrakt med Birmingham i somras, där han är ordinarie i reservlaget.

CONOR COADY, mittfältare, f 1993

2001-2016: Scouser som plockades in på akademin redan som åttaåring och vandrade hela vägen till att bli kapten för U23. Var också kapten när England U17 vann EM 2010. Men i A-laget blev det bara två matcher innan han skeppades vidare till Huddersfield.

Idag: I januari i år fick Conor sin gruvliga revansch då han med sin nya klubb Wolverhampton sparkade ut Liverpool ur FA-cupen med vänner och släktingar som vittnen på Anfield. Släkten är värst.

* Coady jublar efter cupknallen i januari.

SEBASTIAN COATES, mittback, f 1990

2011-2015: Backbjässe som hämtades in från Nacional för 4,9 miljoner pund av firma Dalglish och Comolli sedan han röstats fram som bästa unga back i Copa America för Uruguay. Det som lovade så mycket blev bara 24 matcher och 2 mål i Liverpooltröjan. Ingen glömmer dock volleyn borta mot QPR!

Idag: Sporting Lissabon efter att ha varit utlånad till Sunderland hela 2014/15.

ALEX COOPER, mittfältare, f 1991

2007-2011: Skotte med fin blick för spelet som hämtades från Ross County. Återvände till Skottland och spelade för Ross, Elgin, Falkirk och St Mirren.

Idag: Tillbaka i England och spelar för Cheltenham Town i League Two.

RYAN CROWTHER, ytter, f 1988

2007-2009: Slog igenom med dunder och brak i Stockports A-lag som 18-åring och köptes genast upp av Benitez, men fick bara reservlagsspel innan han släpptes på fri transfer två år senare. Fortsatte med amatörfotboll i Stalybridge, Ashton, Hyde, Halifax och Altrincham.

Idag: Spelar för moderklubben Ashton United.

D

LAURI DALLA VALLE, forward, f 1991

2007-2010: Finskt underbarn som skyfflade in mål för JIPPO och fortsatte i samma stil i Liverpools ungdomslag. Såldes under uppmärksammade former till Fulham tillsammans med Alex Kacaniklic, men har sedan aldrig lyckats slå igenom som proffs trots hyfsade försök i Bournemouth, Dundee United och Crewe.

Idag: Klubblös sedan i somras då Crewe Alexandra valde att inte förnya kontraktet.

* Dalla Valle jagar ny klubb.

STEPHEN DARBY, högerback, f 1988

2006-2012: Scouser som gick den långa vägen från akademin och tog en tröja i A-truppen 2006 efter att ha vunnit FA Youth Cup. Gjorde totalt sex matcher, men fick bara med sig ett inhopp i Premier League.

Idag: Inventarie i Bradford efter att Liverpool släppt honom gratis 2012.

ALOU DIARRA, mittfältare, f 1981

2002-2005: Tre år som Liverpoolspelare och tre försäsonger – bara för att bli utlånad lika många gånger under Houllier och Benitez.

Idag: Spelar fortfarande i franska Nancy. Haft en fin karriär i Lyon, Bordeaux, Marseille plus West Ham och Charlton. 44 landskamper för Frankrike och uttagen till två VM-slutspel.


E

* Eccleston lirar numera i ungerska ligan.

NATHAN ECCLESTON, forward, f 1990

2009-2012: Virvelvind som värvades till akademin från Bury. Fick totalt nio matcher, de flesta under Roy Hodgsons ledning. Skickades på utlån till Huddersfield, Charlton och Rochdale innan Blackpool gav honom kontrakt. Testade även två säsonger i Skottland med Partick Thistle och Kilmarnock utan större framgång.

Idag: Békéscsaba Pre-1912 i ungerska högsta divisionen.

NABIL EL ZHAR, mittfältare, f 1986

2006-2011: Lockades från St Etiennes juniorlag efter att ha utsetts till bäste spelare i U19-VM. Marockanen lyckades aldrig uppfylla sin potential och det blev totalt 32 matcher och ett mål för ”The Reds” – ett läckert långskott mot Cardiff i Ligacupen framför på The Kop.

Idag: Flyttade nyligen från Las Palmas till Leganés i La Liga. Dessförinnan i grekiska PAOK (lån) och tre säsonger i Levante.

F

RYAN FLYNN, mittfältare, f 1988

2005-2009: Lovande skotte som vann FA Youth Cup med Liverpool 2006 och 2007, varav segermålet mot Man C framför The Kop. Lånades ut till Wrexham innan han återvände hem till Falkirk. Gjorde sedan över 200 matcher för Sheffield United i League One och Championship.

Idag: Oldham Athletic.

VITOR FLORA, forward, f 1990

2008-2010: Värvades från Botafogo, men som aldrig utmärkte sig som LFC-scouterna hoppats på. Återvände hem till Brasilien.

Idag: Daugava Riga i Lettland, efter att tidigare spelat med Monte Zul och Botafogo i hemlandet.

ROBBIE FOY, ytter, f 1985

2002-2006: Småväxt, temperamentsfull och dribblingsskicklig ytter som aldrig fick någon officiell kamp för klubben.

Idag: Provade en karriär i de lägre divisionerna med Chester, Wrexham och Scunthorpe utan framgång. Gav upp proffskarriären som 22-åring och lattjar numera bara med kompisarna i publaget i St Helens.

G

STEVEN GILLESPIE, forward, f 1985

2001-2004: Jättelöfte som krossade Robbie Fowlers målrekord för Liverpool Schools. Släpptes på fri transfer som 19-åring, men fortsatte under några år att ösa in mål i lägre divisioner för Cheltenham, Colchester och Fleetwood Town.

Idag: Warrington Town i amatörligan Northern Premier League.

MARK GONZALES, ytter, f 1984

2006-07: Anlände från Albacete med ryktet att vara Chiles mest lovande och snabbaste spelare. Nekades dock arbetstillstånd och lånades ut till Real Sociedad under en säsong. Trots succéstarten i Liverpooltröjan med mål i debuten i CL-kvalet hemma mot Maccabi Haifa blev tiden på Merseyside ett misslyckande. ”Speedy” vantrivdes och flyttade tillbaka till Spanien och Real Betis efter endast 36 matcher och tre mål. Därefter blev det fem säsonger i CSKA Moskva och två i Universidad Católica i hemlandet.

Idag: Just flyttat hem till Colo-Colo i Chile efter en period i Recife i den brasilianska ligan.

* "Speedy Gonzales."

PETER GULASCI, målvakt, f 1990

2008-2013: Värvades som 17-åring från MTK och tillhörde klubben under sex år, men var mest utlånad till Hereford, Tranmere och Hull. Slog sedan igenom i Red Bull Salzburg. Ungersk landslagskeeper.

Idag: RB Leipzig i Bundesliga där han är lagkamrat med Emil Forsberg.

DANNY GUTHRIE, mittfältare, f 1987

2005-2008: Ratades av Man U men fick en ny chans på Liverpools akademi. Medlem av Rafa Benitez trupp under tre säsonger. Fick också sina chanser (7/0) i Liverpooltröjan, men vägde lite för lätt. Hade framgångsrika låneuppehåll i både Southampton och Bolton innan Newcastle pungade upp £2.25 miljoner pund för den spelskicklige innermittfältaren.

Idag: Playmaker i Blackburn Rovers.

* Guthrie idag.

H

ADAM HAMMILL, ytter, f 1988

2006-2009: Snabb och trixig scouser, som många trodde mycket på. Har ändå haft en godkänd karriär i de lägre divisionerna med Barnsley, Wolves och Huddersfield.

Idag: Barnsley (igen) i Championship.

* Hammill är fansens favorit i Barnsley.

MARTIN HANSEN, målvakt, f 1990

2010-2012: Lockades från Bröndby som 16-åring och fick ett proffskontrakt av Benitez. Vann FA Youth Cup 2007 och nötte bänken under ett antal A-lagsmatcher innan han lånades ut till Bradford. Kontraktstjafs gjorde att Hansen återvände hem till Danmark och Viborg FF.

Idag: Efter en sejour med Deen Haag i holländska ligan spelar han numera för FC Ingolstad i Bundesliga.

PAUL HARRISON, målvakt, f 1984

2003-2005: Lyckades aldrig ta det sista klivet, varken hos ”The Reds” eller i lägre divisioner med Leeds och Wolves. Pappa Gary och farbror Steven omkom i Hillsboroughkatastrofen när han var fem år.

Idag: Vaktar stolparna för The New Saints i walesiska amatörligan där han gjort över 300 matcher sedan 2007 och vunnit tio amatörtitlar.

SEAN HIGHDALE, mittfältare, f 1991

2008-2011: Lovande scouser som var på god väg att skriva proffskontrakt. Dagen efter var han med om en trafikolycka som resulterade i att två av hans närmaste vänner miste livet. Låg i koma i fem dygn med skador på hjärnan, nacken och knä. Kämpade sig otroligt nog tillbaka och lånades ut till både Oldham och Newton, utan att lyckas. 2013 fick han miljontals pund i kompensation från försäkringsbolaget för de potentiella intäkter han kunde ha tjänat på sin karriär om det inte varit för bilolyckan.

Idag: Representerade Storbritannien i sommarens Paralympics i Rio, då han var berättigad till spel på grund av sin hjärnskada.

* Hobbs fick bara fem A-lagsmatcher.

JACK HOBBS, mittback, f 1988

2005-2009: Debuterade som 16-åring i Lincoln City och signades av Benitez på sin 17-årsdag. Spåddes en framtid i mittförsvaret, men fick bara fem A-lagsmatcher bredvid Jamie Carragher innan han skeppades iväg på lån till Scunthorpe och Leicester. Har också gjort tre säsonger i Hull.

Idag: Nottingham Forest sedan tre år tillbaka.

NACHO HUERTAS, mittfältare, f 1993

2011-2013: Hämtades från Albacete för 150 000 pund och gjorde inledningsvis succé i U18 och spelade även med U21. Släpptes gratis och ingen vet riktigt varför. Återvände hem till Spanien.

Idag: Atletico Tomelloso efter att ha snurrat runt i Atletico Madrid B, Albacete B, Zamora och senast i Ontinyent i tredjedivisionen.

RONALD HUTH, vänsterback, f 1989

2007-2009: Klubbens förste och ende paraguayan då han kom från Tacuary. Fick bara speltid i U18 och U23 och blev fri agent när kontraktet upphörde. Återvände till moderklubben och provade sedan lyckan i Grekland och Italien innan han återvände till moderklubben en tredje gång.

Idag: Deportivo Blooming i Bolivia.

I

JORDON IBE, ytter, f 1995

2011-2016: Kom från Wycombe Wanderers som 15-åring. En riktig atlet som besitter det mesta – förutom spelsinne. 4 mål på 58 matcher i A-lagströjan efter debuten under Rodgers 2013.

Idag: Såldes till Bournemouth för £15M. Förmodligen en av de bästa affärer LFC någonsin gjort. Så här långt har uppehållet på sydkusten varit en mardröm och managern Eddie Howe kallar Ibe en ”stor besvikelse.”

BESIAN IDRIZAJ, mittfältare, f 1987 – d 2010

2005-2008: Österrikare och stort Liverpoolfan som aldrig fick speltid i A-laget. Lånades ut till Luton, Crystal Palace och Wacker Innsbruck innan han våren 2010 fick en oväntad chans i Swansea där han gjorde tre matcher under managern Paulo Sousa.

Två veckor senare, den 15 maj 2010, avled Besian tragiskt i en hjärtinfarkt i sömnen hemma i Linz, bara 22 år gammal. Efteråt har det framkommit att han vid två tidigare tillfällen kollapsat medan han utövat fotboll. Swansea har hedrat Besian Idrizaj genom att pensionera tröja nr 40. YNWA.

* R.I.P, Besian.

TIAGO ILORI, mittback, f 1993

2013-2017: Londonfödd portugis som köptes in för dyra pengar från Sporting, men lyckades aldrig leva upp till förväntningarna. Fick bara tre A-lagsmatcher. Utlånad till Granada, Bordeaux och Aston Villa.

Idag: Såldes i januari 2017 till Championship-klubben Reading för 3,5 miljoner pund.

THOMAS INCE, ytter/forward, f 1992

2008-2010: Sonen till den gamle kaptenen Paul gick hela vägen från akademin och förväntadesen lysande framtid. Men det blev bara en A-lagsmatch som inhoppare i chockförlusten mot Northampton på Anfield. Nobbade kontraktsförslag och skrev på för Blackpool. Har också representerat Crystal Palace (lån), Hull, Nottingham (lån).

Idag: Derby County sedan 2015.

EMILIANO INSUA, vänsterback, f 1989

2007-2011: Argentinare som kom från Boca Juniors som 18-åring. Gjorde ett mål på 62 matcher innan han försvann på lån till Galatasaray och såldes till Sporting Lissabon. Var också en sväng i Atletico Madrid.

Idag: VfB Stuttgart i Bundesliga.

* Insua jublar för Stuttgart.

STEVEN IRWIN, ytterback, f 1990

2008-2011: Egen produkt som aldrig slog  igenom och testade istället lyckan i Aberdeen, Telstar och finska FF Jaro utan framgång.

Idag: Slutat.

K

ALEX KACANIKLIC, mittfältare, f 1991

2007-2010: Värvades som ungdomsproffs från Helsingborg och imponerade på alla med fart och teknik. Var ytterst nära att få debutera i EL-kvalet sommaren 2010, men tvingades kasta in handduken på grund av skada. Såldes överraskande till Fulham för 750 000 pund innan ligastart i en deal där Paul Konchesky gick motsatt väg. Undertecknad vet från säker källa att nye managern Roy Hodgson misstagit sig och att det egentligen var namnen Alex Cooper som han ville kvitta sig med!

”Kaka” slog igenom i Fulham och Premier League våren 2012 och gjorde även succédebut i landslagströjan samma år.

De senaste åren har han plågats av både skador och svajig form och släpptes på fri transfer av Fulham i somras.

Idag: Kritade på ett fyraårskontrakt med franska Nantes i juni.

* "Kaka" drar ifrån Henderson och Lucas.

CHRIS KIRKLAND, målvakt, f 1981

2001-2006: Englands dyraste målvakt när han kom från Coventry och förväntades bli en framtida landslagskeeper. Otroligt många skador sabbade drömmen, men vann en ligacupmedalj och gjorde totalt 45 matcher.

Idag: Värvades av Bury i somras, med bad själv om att få bryta kontraktet av familjeskäl. Har lagt handskarna på hyllan. Vaktade dessförinnan stolparna för WBA, Wigan, Leicester, Doncaster, Sheffield W, Preston North End. Han gjorde också en A-landskamp, som inhoppare mot Grekland 2006.

NIKOLAJ KOHLERT, mittfältare, f 1993

2009-11: Ännu ett danskt löfte som misslyckades att ta det sista klivet. Drog till skotska Rangers utan att få debutera där heller. Återvände till Danmark och Silkeborg.

Idag: Just flyttat från NSI Runavik på Färöarna till Valur Reykjavik på Island.

MARTIN KELLY, försvarare, f 1990

2007-2014: Anslöt till akademin som sjuåring och gick hela vägen upp till A-laget där det blev 62 matcher och ett mål, borta mot Chelsea i Ligacupkvartsfinalen 2011. Grymt skadeförföljd. Missade nästan två år p g a ryggproblem i tonåren och när karriären äntligen skulle ta fart, debuterande han först i engelska landslaget och drabbades strax därefter en karriärhotande knäskada mot Man United 2012. Såldes två år senare för £2M.

Idag: Högerback eller vikarierande mittback i Crystal Palace.

* Kelly jublar efter ett mål i Palacetröjan.

L

ANTHONY LE TALLEC, forward, 1984

2001-2008: Inhandlades av Houllier som 17-åring tillsammans med kusinen Sinama-Pongolle, sedan duon röstats fram som de mest talangfulla spelarna i U17-VM. Lånades ut till moderklubben Le Havre i ytterligare två säsonger innan de anlände till Anfield. Totalt blev det ett mål på 32 matcher i Liverpooltröjan och en vansinnigt vacker passning till Luis Garicas 1-0-mål i CL-kvarten mot Juventus 2005.

Idag: Atromitos i grekiska superligan. Valsade dessförinnan runt i St Etienne, Sunderland, Souchauz, Le Mans, Auxerre och Valenciennes utan att riktigt lyckas uppfylla sin potential.

* Le Tallec jublar med Hyypiä och Owen.

SEBASTIAN LETO, ytter/anfallare, f 1986

2007-09: Kom från argentinska Lanus, men strul med arbetstillståndet gjorde att han skickades iväg på utlån till Olympiakos. Efter återkomsten till Merseyside blev det bara totalt fyra matcher.

Har sedan dess spenderat mesta tiden i den grekiska ligan och vunnit liga- och cupguld med såväl Olympiakos som Panathinaikos.

Idag: Panathinaikos, där han är lagkompis med svenskarna Markus Berg och Niklas Hult. Uppnått kultstatus bland fansen efter segermålet i cupfinalen 2010.

CRAIG LINDFIELD, forward/ytter, f 1988

2006-2009: Kom till akademin redan som knatte och fick chansen 2006 i några träningsmatcher. De efterföljande åren var han utlånad till fyra olika klubbar och fick till sist proffskontrakt med både Macclesfield och Accrington Stanley.

Idag: Spelar amatörfotboll med Marine FC från Crosby, Merseyside.

JORDAN LUSSEY, mittfältare, 1994:

2002-2015: Vandrade hela vägen från akademin till att leda U18-laget som kapten. Hamnade sedan i Bolton men fick aldrig debutera och försvann sedan helt från den professionella scenen.

Idag: Ordinarie i amatörklubben Southport i National League.

PATRICE LUZI, målvakt, f 1980

2002-05: Fransmannen spelade en enda match: 1-0-segern över Chelsea i januari 2004 då laget hade stora skadebekymmer.

Idag: Avslutade karriären 2010 efter att allt som oftast spelat andrafiolen i klubbar som Excelsior, Charleroi och Rennes.

M

* Mackay-Steven idag.

GARY MACKAY-STEVEN, ytter, f 1990

2007-2009: Kvicksilverkvick skotte som lockades från Ross County som 17-åring. Efter två skadedrabbade år sökte han lyckan i Fulham innan han med stukat självförtroende återvände till Skottland. Där fick han snurr på karriären i Dundee United.

Idag: Celtic under Brendan Rodgers ledning.

JOE MAGUIRE, vänsterback, f 1996

2005-2017: Tuff ytterback som gick hela vägen från akademin upp till reservlaget. Ingen kan dock någonsin ta ifrån Joe att han fick dra på sig A-lagströjan vid ett tillfälle – inhoppet i FA-cupmötet borta mot Exeter i januari ifjol.

Idag: Skrev på för Fleetwood Town i januari i en affär värd cirka £0,5M.

DAVID MANNIX, mittfältare, f 1985

2004-2005: Barnstjärna i tonåren och ordinarie i ungdomslandslagen, men som aldrig lyckades slå sig in i A-laget. Försvann till norska Ham-Kam och därefter till den engelska amatörligan.

Idag: Klubblös. Senaste adress var Rhyl FC i Wales.

DAVID MARTIN, målvakt, f 1986

2006-2010: Inköpt från MK Dons och son till förre West Ham-backen Alvin. Nådde som bäst bänken bakom Pepe Reina, men fick aldrig debutera.

Idag: Förstekeeper i MK Dons där han gjort närmare 300 matcher sedan 2010.

WILL MARSH, mittfältare, 1996

2010-2016: Anfallare som skolades om till mittfältare, men ansågs väga för lätt. Gjorde aldrig någon A-lagsmatch, men lånades ut till Sheffield Wednesday förra våren.

Idag: Gick gratis till amatörlaget Chester i somras.

CHRIS MAVINGA, försvarare, f 1991

2009-2011: Lockades från PSG:s akademi medan han spelade i Frankrikes U18-landslag och skrev ett tre års kontrakt. Ordinarie i reservlaget och tränade regelbundet på Melwood under Benitez, men förpassades till reservlaget igen när Hodgson tog över och lånades ut till belgiska Genk.

Idag: Toronto FC i MLS. Dessförinnan i franska Rennes och ryska Rubin Kazan. 4 landskamper för Kongo-Kinshasa.

RYAN McLAUGHLIN, högerback, f 1994

2011-2014: Vindsnabb och trixig högerback som kom till klubben som 16-åring från Glenavon, men fick aldrig någon chans i A-laget.Hade korta utlån i Barnsley och Aberdeen utan att göra succé.

Idag: Skrev ettårskontrakt med League One-klubben Oldham i somras, med option på ytterligare ett år. Tagit en tröja. Nordirländsk landslagsman.

CARL MEDJANI, mittback, f 1985

2003-06: Aldrig någon match för A-laget och utlånad till Metz och Lorient.

Idag: Skiftade nyligen från Leganés i spanska andradivisionen till turkiska Trabzonspor. 54 landskamper och 3 mål för Algeriet. VM-spelare 2010.

* Medjani spelar idag med CARL på ryggen.

NEIL MELLOR, forward, f 1982

2002-2005: Öste in mål i reservlaget och fick även med sig sex mål på 22 matcher i Liverpooltröjan. För alltid ihågkommen för 35 meterskanonen som sänkte Arsenal på Anfield i november 2004 – plus nickskarven till Gerrards klassiska 3-1-mål på Olympiakos.

Idag: Fortsatte att skyffla in mål för West Ham, Wigan, Sheffield W och framför allt Preston North End. Men svåra knäskador förkortade karriären och han slutade som 29-åring. Jobbar idag mestadels som expertkommentator på LFCTV och krönikör för LFC Magazine.

NIKOLAY MIHAYLOV, målvakt, f 1988

2007-2010: Bulgar som värvades från Levski Sofia, men som nekades arbetstillstånd och istället gjorde tre raka säsonger på lån i holländska Twente innan LFC släppte honom gratis.

Idag: Mersin i turkiska andradivisionen. Årets spelare i Bulgarien 2011 och 31 A-landskamper.

ADAM MORGAN, forward, f 1994

2004-2012: Egen produkt som gjorde mål för skojs skull upp till U23-nivå och fick tre chanser av Brendan Rodgers i cuperna. Utlånad till både Rotherham och Yeovil innan han fick kontrakt med de sistnämnda.

Har därefter genomgått en ökenvandring i St Johnstone, Accrington Stanley och några svåruttalade amatörlag och tappade fullständigt motivationen.

Idag: Halifax Town. Har inte gett upp proffskarriären.

* Morgan cuphjälte för Curzon Ashton mot Wimbledon innan övergången till Halifax.

N

ALAN NAVARRO, mittfältare, f 1981

2000-2002: Local lad som gick från akademin till att skriva proffskontrakt år 2000. Lyckades dock aldrig övertyga Houllier och lånades ut till Crewe vid två tillfällen innan han fick ett kontrakt med stadens tredjelag Tranmere Rovers.

Idag: Avslutade karriären 2014 i Swindon Town.

KRISZTIAN NEMETH, forward, 1989

2007-2010: Ungerskt superlöfte som spåddes en lysande framtid, men karriären gick i stå på grund av skador och det blev inget A-lagsframträdande. Har sedan varit något av en nomad och lirat för AEK Athens, Olympiakos, moderklubben MTK, Roda JC och Kansas City.

Idag: Al-Gharafa i Qatar. Gjorde två matcher i sommarens EM-slutspel för Ungern.

JON NEWBY, forward, f 1978

1998-2001: Kom fram i samma årskull som Carra och vann FA Youth Cup 1996. Känd för sin snabbhet och gjorde totalt fyra matcher under Houllier, men bara ett inhopp i PL. Efter flera låneuppehåll fick han så småningom proffskontrakt med Bury.

Idag: Spelar faktiskt fortfarande i Little Lever i Lancashires amatörliga. Har dessförinnan även tillhört Huddersfield, York, Wrexham, Southport, Morecambe, Greenock, Burton, Norwtich Victoria, Colwyn Bay och moderklubben Warrington Town.

DAVID N´GOG, forward, f 1989

2008-2011: Snabb, teknisk forward som hämtades från PSG för en spottstyver. Fick totalt 19 mål – merparten i cupspel – på 94 matcher i Liverpooltröjan. Vägde dock för lätt och såldes till Bolton.

Idag: Panionios i grekiska superligan efter att ha provat få fart på karriären i både Swansea och Reims.

* N´Gog påhoppad av Pepe Reina efter segermålet mot Manchester U.

MICHAEL NGOO, forward, f 1992

2009-2013: Kom from Southend som 17-åring, men fick med åren allt svårare att ta en plats i reservlaget. Lånades ut till Hearts och Yeovil innan han erbjöds kontrakt i Kilmarnock. Har på senare år harvat runt i amatörligan med Bromley.

Idag: Fick en livlina tillbaka till proffskarriären då han skrev ett provkontrakt med Oldham i League One så sent som i januari.


O

DANNY O´DONNELL, mittback, f 1986

2005-2007: Luktade aldrig på A-lagsspel och tillbringade sedan karriären i de lägre proffsdivisionerna med Crewe, Shrewsbury, Stockport plus en sväng till Australien och Ballarat Red Devils.

Idag: Avslutade karriären i amatörlaget Warrington AFC 2015.

ALEX O´HANLON, mittfältare, f 1996

2011-2016: Kom som 15-åring från irländska plantskolan Home Farm, men lyckades aldrig ta sig längre än till U18 och ett antal reservlagsmatcher.

Idag: Släpptes fri i somras och skrev i januari på för St Patricks i hemlandet.

JON OTSEMOBOR, högerback, f 1983

2002-2005: Scouser som fick fyra raka ligamatcher under Houllier, men som sedan hamnade i frysboxen och en karriär i de lägre divisionerna. Blev vid ett tillfälle skjuten i ändalykten på en nattklubb i Liverpool! Nådde kultstatus i MK Dons då han på övertid klackade in segermålet mot rivalen AFC Wimbledon i FA-cupen.

Idag: Slutat och jobbar med fastighetsutveckling.

* Jon jobbar numera med fastigheter.

P

DANIEL PACHECHO, offensiv mittfältare, f 1991

2009-2013: Hämtades från Barcelonas akademi som en superstjärna i vardande. Totalt blev det 17 matcher i Liverpooltröjan (0 mål) och trots att talangen fanns där ville karriären aldrig riktigt ta fart. Som utlånad till Norwich hjälpte han ”Canaries” tillbaka till PL. Det blev också ytterligare låneuppehåll i Atletico Madrid, Vallecano och Huesca innan han skrev på för Alcorcon.

Idag: Ägs av Real Betis men har de senaste två åren lånats ut till Alaves och spelar nu för Getafe.

* Pacheco idag.

DANIELLE PADELLI, målvakt, f 1985

2007: Lånades in från Sampdoria och gjorde en match i A-laget (2-2 mot Charlton) som också var Robbie Fowlers avskedsmatch. Fick inget kontraktserbjudande och återvände sedan till Italien.

Idag: Reserv i Torino bakom Joe Hart, där han gjort drygt 100 Serie A-matcher sedan 2013.

RAFAEL PAEZ, mittback, f 1994

2013-2015: Storväxt stopper som hämtades från Real Madrids akademi, men imponerade aldrig. Tröttnade tidigt på reservlagsspel och lånades ut till italienska Bologna och därefter spanska Eibar.

Idag: Alcorcón i Segunda Division, där han får mycket sparsamt med speltid.

GABRIEL PALETTA, mittback, f 1986

2006-07: Stor och (alldeles för) långsam mittback som hämtades från argentinska Banfield. Totalt åtta matcher och ett nickmål framför The Kop i ligacupmötet mot Reading. Drog hem redan efter ett år och kontrakterades av klassiska Boca.

Återvände till Europa tre år senare och fick plötsligt fart på karriären i Parma i Serie A. Konverterade dessutom till italienare och deltog i VM-slutspelet i Brasilien 2014 innan han sedan fick sin drömövergång.

Idag: AC Milan.

* Paletta bytte Argentina och blev italiensk VM-spelare.

VICTOR PALSSON, mittfältare, f 1991

2010-2011: Islänning som fick kaptensbindeln i reservlaget. Saknade dock tålamodet att bida sin tid och valde att bli utlånad till Dagenham & Redbridge innan han skrev på för skotska Hibernian, trots att Liverpool ville förlänga.

Har sedan tillhört New York Red Bulls, NEC och Helsingborg.

Idag: Esbjerg i danska superligan.

RICHIE PARTRIDGE, ytter, f 1980

1996-2004: Liten, kvick irländare som fick tre matcher med A-laget innan han lånades ut till Bristol R och Coventry och därefter kritade under ett kontrakt med Sheffield W. En allvarlig knäskada förkortade karriären, även om han kämpade på i ytterligare några år i lägre divisioner fram till 2010.

Idag: Fystränare på akademin i Liverpool från U9 till U16-nivå och kallas då och då upp till A-truppen. Driver även en fysioterapiklinik i Chester. Gift med Michael Owens syrra.

* Peltier fick chansen i Champions League.

LEE PELTIER, högerback, f 1986

2004-2008: Scouser som gjorde totalt fyra matcher, tre i ligacupen och en i CL borta mot Galatasaray. Lånades ut till Hull och Yeovil innan övergången med de sistnämnda blev permanent. Har sedan fortsatt i Huddersfield, Leicester, Leeds, Nottingham (lån) och Hudds igen.

Idag: Ordinarie i Cardiff City i Championship.

MARC PELOSI, mittfältare/back, f 1994

2011-2015: Tyskfödd amerikan med en sweet vänsterfot. Dubbla benbrott ödelade dock en karriär på Anfield.

Idag: San Jose Earthquakes i MLS.

KRIS PETERSON, ytter, f 1994

2011-2014: Go' göteborgare som erbjöds ungdomskontrakt och tecknade sitt första proffskontrakt 2011. Tveklöst en stor talang, men hamnade tidigt i skuggan av Suso, Sterling och Ibe. Fick aldrig göra en officiell tävlingsmatch, men var med på träningslägret i USA 2014 och gjorde mål i två träningsmatcher innan avresan.

Idag: Skrev nyligen på för holländska Heracles efter två tunga år i Utrecht och Roda (lån).

* "Koffe" fick i alla fall göra mål i en träningsmatch.

DAMIEN PLESSIS, mittfältare, f 1988

2007-2010: Ung playmaker från Lyon som succédebuterade  borta mot Arsenal i april 2008 (1-1) och gjorde sitt enda mål i ligacupmötet borta mot Tottenham. Allt lovade så mycket mer, men karriären gick i stå efter bara åtta matcher och han såldes till grekiska Panathinaikos för okänt belopp. ”Den tröttaste fotbollspelare jag någonsin sett, tog en nap så fort han fick chansen”, enligt lagkompisen Alex Kacaniklic.

Idag: CS Maritimo i portugisiska högstaligan.

KRISTOF POLGAR, mittback, f 1996

2013-2016: Ännu en ungersk talang som hämtades in från MTK Budapest, men som aldrig ens varit i närheten av A-lagstruppen.

Idag: Släpptes gratis i somras och återvände hem till Haladás i den ungerska toppdivisionen OTP Bank Liga.

MARVIN POURIÉ, forward, f 1991

2006-2008: Värvades från Dortmunds akademi och pangade in 12 mål för U18 under den första säsongen. Fick också träna på Melwood, men tröttnade på att vänta och återvände hem till Tyskland och Schalke 04.

Idag: Testat på spel i både Ryssland och Danmark och tillhör idag Randers FC.

DARREN POTTER, mittfältare, f 1984

2003-2007: Talangfull scouser från ”Scottie Road” som fick 17 matcher och en CL-medalj runt halsen innan han skeppades iväg på olika lån i Southampton och Wolves och kontrakt med Sheffield W.

Idag: Passerat över 200 ligamatcher för MK Dons sedan 2011. 5 A-landskamper för Irland.

* Potter populär bland MK Dons-fansen.

R

DAVID RAVEN, högerback, f 1985

2004-2006: Scouser som gjorde fyra matcher, varav ett inhopp mot Southampton i ligan. Betraktades som ett stort löfte och var kapten för de flesta engelska ungdomslandslag. Karriären fortsatte sedan i Carlisle, Shrewsbury och Tranmere.

Idag: Håller sedan ett par år tillbaka en ordinarie plats i Inverness Caledonian Thistle i skotska Premier League.

JACK ROBINSON, vänsterback, f 1993

2008-2014: Debuterade 16 år och 250 dagar gammal under Benitez. Stort löfte men ofta småskadad och lånades ut till både Wolves och Blackpool. Köptes  av Harry Redknapp i QPR bara för att omedelbart bli utlånad till Huddersfield där han drabbades av en allvarlig knäskada.

Idag: Queens Park Rangers i Championship där han försöker kämpa sig tillbaka efter skadan.

* "Robbo" har ett skadehelvete i QPR.

JORDAN ROSSITER, mittfältare, f 1997

2004-2016: Spåddes bli ”den nye Gerrard” och drömdebuterade som 17-åring med ett mål i ligacupmatchen mot Middlesbrough framför The Kop. 2015/16 förväntades scousern få sitt verkliga genombrott, men upprepade lårskador gjorde att han försvann helt och hamnade i Klopps frysbox. Det som började så lovade slutade med 5 matcher och 1 mål.

Idag: Skrev på för Glasgow Rangers förra våren i en affär som genererade Liverpool £250 000. Skadorna förföljer dock Rossiter fortsatt. Efter fem månader på sidlinjen har skottarna nyligen skickat honom till Englands St Georges Park National Football Centre för att få bukt på återkommande vad- och lårskador.

MIKI ROQUE, mittback/mittfältare, f 1988 – d 2012

2005-2009: Värvades från spanska Lleida av Benitez och gjorde en enda match, som inhoppare för Xabi Alonso i Champions League-mötet borta mot Galatasaray.

Lånades de följande åren ut till Oldham, Xerex och Cartagena innan han fick kontrakt med Real Betis.

Kort därefter tillkännagav han på en presskonferens att han drabbats av cancer i höften. Drygt ett år senare orkade inte kroppen mer. Miki Roque avled den 24 juni 2012, ett par veckor före sin 24-årsdag. YNWA.

* R.I.P, Miki. Här i sin enda match på Atatürk.

JIMMY RYAN, mittfältare, f 1988

2005-2008: Scouser med irländsk bakgrund som tillbringat karriären hos klubbar i de lägre divisionerna och gjort drygt 300 ligamatcher.

Idag: Fleetwood Town.

S

MIKEL SAN JOSE, mittback, f 1989

2007-2010: Kom som 18-åring från Bilbao men fick aldrig chansen och återvände till moderklubben. Liverpool fick 2,6 miljoner pund för besväret.

Idag: En av få som faktiskt lyckats utomordentligt efter att ha lämnat LFC. Försvarsklippa med kultstatus i Athletic Bilbao med drygt 250 matcher. Tog en plats i spanska EM-truppen i somras.

* San Jose är en klippa i Bilbao.

NICOLA SARIC, forward, f 1991

2008-2011: Danskt jättelöfte med bosniskt påbrå som valde LFC framför Bayern München, AC Milan och Inter Milan. Två benbrott gjorde dock att karriären aldrig fick fart.

Idag: B1908 i danska andradivisionen.

STEPHEN SAMA, mittback, f 1993

2011-2014: Bitig tysk försvarare med kameruansk påbrå. Hämtades från Dortmunds akademi, men spelade aldrig någon A-lagsmatch. Ansågs för långsam.

Idag: SpVgg Greuther Fürth i Bundesliga 2.

ANDRAS SIMON, forward, 1990

2007-2010: Ännu en i raden av ungrare som Benitez scouter trodde på, men som aldrig lyckades övertyga. Återvände hem till Ungern där han spelat för en räcka klubbar i lägre divisioner.

Idag: Senast i ungerska Paks, men nu klubblös.

* Silva blev nationalidol i höstas.

TONI SILVA, ytter, f 1993

2009-11: Kom fram som ungdomsspelare i Benfica och hade en kort period i Chelsea innan han hamnade i Kirkby. Portugisen lånades ut till Northampton, innan han fick kontrakt med Barnsley där han misslyckades totalt. Lyckades sedan bättre i CSKA Sofia.

Idag: Levadiakos i grekiska superligan. Landslagsdebuterade i höstas för föräldrarnas Guinea-Bissau med ett mål mot Zambia.

FLORENT SINAMA-PONGOLLE, forward, f 1984

2001-2006: Superlöfte som i likhet med Le Tallec inte lyckades slå igenom på allvar. Lyckades betydligt bättre än sin kusin och gjorde totalt nio mål på 66 matcher.Kan ändå skryta med att ha medaljer från Champions League, FA-cupen och Supercupen från tiden på Merseyside.

Idag: Chainat Hornbill i thailändska ligan (huvudbilden), där han enligt rapporter skyfflar in mål. Dessförinnan i Blackburn (lån), Recreativo, Atletico Madrid, Sporting CP, Zaragoza, St Etienne, Rostov, Chicago Fire, Lausanne Sport och (puh!) Dundee United.

JEROME SINCLAIR, forward, f 1996

2011-2016: Hämtades från West Bromwichs akademi och blev klubbens yngste spelare någonsin (16 år och sex dagar) då han hoppade in i Ligacupmatchen mot just West Bromwich i september 2012. Men en kombination av taskig attityd och dålig rådgivning från sin omtalade agent Aidy Ward (samma som Sterling) gjorde att klubben tröttnade på alla kontraktsturer. 5 matcher och 1 mål i Liverpooltröjan.

Idag: Såldes till PL-rivalen Watford för 4 miljoner pund i somras, men har inte alls rosat marknaden på Vicarage Road. Utlånad till Championship-klubben Birmingham resten av säsongen.

* Klubbens yngste A-lagsspelare någonsin, men Sinclair struntade i kontraktserbjudandet.

DANIEL SJÖLUND, forward, f 1983

2000-2003: Målfarlig och talangfull ålänning som köptes loss från West Hams akademi för £1M av Houllier samtidigt som Rigobert Song försvann åt motsatt håll. Fick aldrig chansen och har istället haft en hygglig karriär i allsvenskan med Djurgården, Åtvidaberg och IFK Norrköping. 37 landskamper för Finland.

Idag: IFK Norrköping.

BRAD SMITH, vänsterback, f 1994

2010-2016: Debuterade för Australien, men lyckades aldrig ta en ordinarie tröja. En frejdig ytterback med bra inlägg, som nog många trodde skulle gå hela vägen.

Idag: Såldes i somras till Bournemouth för ca £6M. En kanonaffär, men tanke på att Smith haft väldigt svårt att imponera på Dean Court så här långt.

JAMES SMITH, försvarare, f 1985

2006-2007: Tuffing som gick hela vägen från akademin och fick en chans i A-lagströjan under Benitez i en ligacupmatch mot Reading i oktober 2006. Har sedan dess harvat i Skottland, League Two och i amatörligan med Altrincham och Southport.

Idag: Senast kända klubbadress är Telford United.

JAY SPEARING, mittfältare, f 1988

2004-2013: Egen produkt med enormt fighterhjärta. Kapten när Liverpool vann FA Youth Cup 2007 och 2008. Fick sina chanser (55 matcher/0 mål), men var inte av rätta virket. Vann Ligacupen 2012 och startade i FA-cupfinalen mot Chelsea senare samma vår. Utlånad till Leicester och Bolton.

Idag: Mittfältsmotor och kapten i Bolton i League One.

RAHEEM STERLING, ytter, f 1994

2010-2015: Hämtades från QPR:s akademi som 15-åring, slog igenom som 17-åring och hann med 129 matcher och 23 mål i Liverpooltröjan innan han på inrådan av sin agent vägrade skriva på ett nytt kontrakt, vilket blev till en lång och segdragen följetång i medierna. Kommer alltid att betraktas som en svikare av Liverpoolfansen.

Idag: Såldes till Manchester C för fantastiska £49M sommaren 2015 där han blandar och ger. Anses dock fortfarande vara en av Englands stora framtidslöften.

JAKUB SOKOLIK, mittback, f 1993

2009-2013: Hämtades från tjeckiska Banik Ostrava (samma Milan Baros) som ungdomsproffs av chefsscouten Eduardo Macia. Nådde aldrig A-laget och fick nöjs sig med ett proffskontrakt i Yeovil Town.

Idag: Plymouth Argyle i League Two sedan i januari.

SUSO, mittfält/forward, f 1993

2010-2015: Jesús Joaquín Fernández Sáez de la Torre – eller Suso rätt och slätt – var en spelare de flesta trodde skulle få en fin karriär på Anfield. Blev bara 21 matcher och 1 mål innan han försvann gratis till AC Milan, trots erbjudande om nytt kontrakt av Rodgers.

Idag: Efter att ha varit utlånad till Genoa har han i stort sett varit ordinarie i Milan den här säsongen. Gjorde båda målen i derbyt mot Inter i höstas (2-2).

* Suso fick fart på karriären i Milan.

MARK SMYTH, mittfältare, f 1985

2002-2004: Scouser som fick ett inhopp i den sensationella ligacupsegern borta mot Tottenham 2004, då ett ungt Liverpoollag slog ut ett rutinerat Spurs på straffar. Släpptes gratis och har spelat för Accrington Stanley och en massa walesiska amatörklubbar sedan dess.

Idag: Lirar amatörfotboll för Prestatyn Town i Wales.

T

JOAO CARLOS TEIXEIRA, mittfältare, 1993

2012-2016: Spelgeni som hämtades in från Sporting Lissabon men som hämmades av en räcka ryggskador. Hade ett starkt låneuppehåll i Brighton men lyckades varken övertyga Rodgers eller Klopp. Fick dock 8 matcher och 1 mål för klubben.

Idag: Gick gratis till Porto när kontraktet upphörde den 1 juli 2016, men har fått sparsamt med speltid.

ROBBIE THRELFALL, vänsterback, f 1988

2006-2010: Liverpoolgrabb som tog sig hela vägen från akademin till A-truppen, men lånades snart ut till Hereford, Stockport, Northampton och Bradford.

Idag: Amatörspelare i Marine FC.

DANIEL TRICKETT-SMITH, mittfältare, f 1995

2012-2016: Värvades från Crewe för £300 000 och hade höga förväntningar på sig, men lyckades aldrig slå sig in i A-lagstruppen.

Idag: Släpptes på fri transfer i april förra året och tillhör Sacramento Republic i den amerikanska tredjedivisionen.

V  W

GREGORY VIGNAL, vänsterback, f 1981

2000-2005: Gjorde 20 matcher men klarade inte att konkurrera ut John Arne Riise och drabbades av ett flertal skadeuppehåll. På bänken i FA-cup- och Ligacupsegrarna 2001.

Idag: President för amatörklubben CEP Palavas.

DANNY WARD, målvakt, f 1993

2012-

Walesare som fortfarande kan ha en framtid i klubben. Gjorde två A-lagsmatcher våren 2016 och spelade även i EM samma sommar.

Idag: Utlånad till Huddersfield 2016/17 där han sköter sig utmärkt.

STEPHEN WARNOCK, vänsterback, f 1981

2002-2007: 67 matcher och 1 mål i Liverpooltröjan under sex mycket skadedrabbade år. Skickades sedan iväg på olika utlån innan han såldes till Blackburn och därefter till Aston Villa, där han gjorde succé och belönades med två A-landskamper för England.

Idag: Wigan Athletic i Championship.

VINCENT WEIJL, mittfältare, f 1990

2008-2010: Kom från AZ som 18-åring, men gjorde aldrig något väsen av sig. Har därefter testat på spel med mindre klubbar i Holland, Spanien, Hong Kong, Kina och Danmark.

Idag: PKNP i Malaysia.

* Welsh har haft en lång karriär i lägre divisioner.

JOHN WELSH, mittfältare, f 1984

2001-2006: Hårdtacklande scouser som spåddes en lysande karriär, men bara fick med sig tio inhopp i liga och cuper innan han såldes till Hull City i en bytesaffär med Paul Anderson.

Idag: Spelar för Preston North End i Championship sedan fem år tillbaka.

ZAK WHITBREAD, mittback, f 1984

2003-2006: Jänkare som fick sju cupmatcher i mittförsvaret, de flesta som kompanjon till Sami Hyypiä i det evighetslånga CL-kvalet sommaren 2005.

Idag: Fortsatte karriären i Millwall, Norwich, Leicester och Derby. Klubblös idag efter att inte fått förlängt med Shrewsbury Town.

LAWRENCE VIGOROUX, målvakt, f 1993:

2014-2016: Ratades av Tottenhams reservlag, men fick en ny chans på Merseyside och skrev ett tvåårskontrakt. Blev nästan omedelbart utlånad till Swindon Town i League One där han gjorde stora framsteg.

Idag: Skrev på ett treårskontrakt med Swindon i somras i en affär värd ca £0,5M.

DANNY WILSON, mittback, f 1991

2010-2013: Slog igenom med dunder och brak som tonåring i Glasgow Rangers och skrev på ett treårskontrakt under Hodgson, varmt rekommenderad av Dalglish. Fick totalt nio A-lagsmatcher innan han återvände med stukat självförtroende till skotska Hearts där han återfann formen.

Idag: Återbördad till moderklubben Glasgow Rangers.

* Wilson är idag en rese i Rangers mittförsvar.

ANDRE WISDOM, mittback, f 1993

2008- Stenhård försvarare som tillbringat de senaste fyra åren på utlån i Derby, West Brom, Norwich och nu Red Bull Salzburg i Österrike. Har varit skadad av och till och fått sparsamt med speltid.

Idag: Utlånad säsongen ut. Har knappast någon framtid i Liverpooltröjan.

CALUM WOODS, ytterback, f 1987

1997-2006: Kom till akademin som 10-åring och försvann på fri transfer som 19-åring. Kämpade till sig ett proffskontrakt med skotska Dunfermline där han stannade i många år. Återvände sedan till England och Huddersfield.

Idag: Spelar i Preston North End sedan tre år tillbaka.

STEPHEN WRIGHT, försvarare, f 1980

1996-2002: Bottlegrabb som Carra och kom fram i samma veva som Gerrard och vann UEFA-cupen 2001. Totalt 21 matcher och 1 mål i Liverpooltröjan. Såldes till Sunderland där han stannade i sex år. Har sedan valsat runt i Stoke, Coventry, Brentford, Hartlepool, Wrexham, Aberystwyth, Rhyl.

Idag: Denbigh Town, som spelar i walesiska amatörligan.

Y

SAMED YESIL, forward, f 1994

2012-2016: Ett av Europas hetaste anfallslöften när han köptes in från Leverkusen för £1M, på inrådan av Sami Hyypiä. Gjorde 57 mål på 71 matcher i tyskarnas ungdomslag och skyfflade in mål för de olika ungdomslandslagen. Två fruktansvärda benbrott inom loppet av ett år sabbade karriären. Lånades ut till Luzern under Markus Babbels ledning förra säsongen, men det blev fiasko. Släpptes på fri transfer i somras efter blott två A-lagsframträdanden.

Idag: Provkontrakt med Panionios i grekiska ligan från januari och resten av säsongen.

Sammanställt av:

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer