"Idag är ett vägskäl"

Bild till nyheten "Idag är ett vägskäl"
​Hull hemma. En blick på spelschemat och inga större reaktioner. Vi är ju Liverpool. Liverpool som besegrat Arsenal och Chelsea i deras hemmaborgar, pressat Tottenham på White Hart Lane och spelat skiten av de regerande mästarna på Anfield. Men jag vill nog påstå att morgondagens match är av monumental vikt för framtiden.

Vi kan nog alla konstatera att Liverpool öppnat Premier League-säsongen på ett imponerande sätt. Vinsterna och matcherna jag nämner ovan är såklart prestationer som gett eko av sig och på tidningsredaktioner och bettingbolag lyfter man redan fram Liverpool som störste utmanare till Manchester City om den åtråvärda Premier League-pokalen. Och objektivt sätt med all rätt.

Jürgen Klopp har fått Liverpool att spela totalfotboll på alla cylindrar och oavsett hur han tycks formera sin offensiv luktar det mål- & målchanser så snart vi passerat mittlinjen. Philippe Coutinho, Sadio Mané, Roberto Firmino, Adam Lallana, Daniel Sturridge, Divock Origi. Vi kan fortsätta med ytterligare breddspelare, men faktumet att två av dessa formstarka spelare kommer att inleda på bänken på lördag skvallrar lite om hotet vi innebär för alla motståndare just nu.

Vi har sett det förr

Samtidigt som gemene man lyfter fram det fantastiska i insatserna mot de storlag vi plöjt av banan får man som Liverpoolsupporter trots allt konstatera att vi faktiskt har sett detta förr.

I fjol besegrade vi bland annat både Chelsea och Manchester City i imponerande stil på bortaplan (1-3 och 1-4) och vi slog även City hemma (3-0) och tvålade till lag som Manchester United, Villareal och Dortmund under vår resa till Europa League-finalen.

Däremot lyckades vi bara ta en vinst (och tre kryss) när ligans sämsta lag kom till Anfield i fjol. Mot Aston Villa vann vi med 3-2, men vi lyckades sedan inte besegra varken Norwich (1-1) eller Newcastle och Sunderland (båda 2-2).

Vi såg också vad som hände på Turf Moor under säsongsinledningen och jag minns med skräck hur vi mötte just Hull borta, en kylslagen dag i December 2013, och förlorade med 3-1. Och det var alltså säsongen där vi missade guldet med två poäng.

Så ni förstår nog vart jag vill komma.

Matcherna som definierar vår säsong

Det är inte längre insatserna mot topplagen som kommer att definiera vår framtid. Det är inte poängen, eller de eventuella poängtappen, mot våra direkta konkurrenter som kommer att avgöra vart vi summerar säsongen den 21 maj. Det är helt enkelt de vardagliga insatserna mot lag vi förväntas besegra som kommer att bestämma hur mycket öl vi har i glasen inför matchen mot Middlesbrough i den sista omgången.

Mycket fantastiskt har redan åstadkommits i år. En tro på Jürgen Klopp, Liverpool och en skinande framtid är redan injicerad i varje supporter och det är därför av största vikt att bygga vidare på detta momentum imorgon.

Vi har ett förhållandevis lätt spelschema framför oss (if you don’t mind, José Mourinho) och har i övrigt Hull, Swansea, Crystal Palace och Watford i våra kommande Premier League-matcher.

Där finns stor chans på både tolv och femton poäng, men mycket definieras imorgon.

Vad vill vi vara?

Är vi numera Liverpool, med en renoverad arena och ingjutet mod, som spelar blåbärslagen av banan igen? Som bygger vidare på 4-1 mot Leicester och inte ens tillåter Hull att hämta andan? Eller är vi Liverpool som får ångest efter 30 mållösa minuter och tappar tron på vår egen kapacitet och frångår taktiska direktiv?

Jag verkligen tror och hoppas att vi är det nya Liverpool. Att vi är Liverpool som leds och drivs av energi och löpvillighet. Ett Liverpool som har ett helt nyckelskåp fyllt med alternativ till att låsa upp de mest defensiva försvarslås och där målskyttarna står på led för att få fylla på sina konton inför en euforisk hemmapublik.

Vi står vid ett vägskäl imorgon och 3-0 mot Hull skulle vara säsongens goaste seger, så här långt. 


21 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer