''Ni ska komma till Anfield också''

Bild till nyheten ''Ni ska komma till Anfield också''
''Returmatchen kommer att bli helt annorlunda. Vi ser fram emot mötet på Anfield'', sa en smått irriterad Jürgen Klopp efter att Liverpool snöpligt förlorat med 1-0 mot Villarreal igår kväll.

Klopp om insatsen på El Madrigal:

''Självklart är jag nöjd med vår prestation, stundtals gjorde vi det väldigt bra. De som inte visste någonting om Villarreal på förhand lär veta mer nu.

''Villarreal är ett bra lag, men det är Liverpool också, och att kunna kontrollera matchen likt vi gjorde på bortaplan tror jag inte är speciellt vanligt. Helt plötsligt får Villarreal en kontring i 92:a minuten, det är inte bra, och borde inte ske.

''Vi hade haft Alberto Morenos långa sprintlöpning mot mål dessförinnan, och Christian Benteke hade en farlig nick.

''Men det är bara första matchen, jag såg folk som hoppade runt omkring mig och firade. Jag tänkte bara: - ledsen, men det är inte över ännu, ni måste komma till Anfield också. Vi kommer att vara redo''.

Klopp om tanken att byta in en anfallare tidigare i matchen:


''Philippe Coutinho var sjuk. Vi hade en eller två situationer i defensiven med fasta situationer så vi tänkte att Christian kunde vara till hjälp.

''Det handlade egentligen inte om att attackera, vi hade ingen tur med oss i går. Jag var väldigt besviken när jag kom in i omklädningsrummet och hörde att Adam Lallana inte var offside. I stora matcher behövs rätt beslut, men det är vad det är''.

Klopp inför returmötet:

''Jag känner varken mer eller mindre nu än vad jag gjorde inför matchen. Det är knappast över om du vinner med 1-0, nu får vi se till att styra upp ett par saker och finna rätt lösningar, men vi är på rätt väg.

''Jag både vet och såg en hel del saker som ger mig tron att vi kan vinna returmatchen. Det betyder inte att vi kommer att vinna, Anfield kan däremot vara en avgörande faktor. Snälla, jämför inte allt med Dortmund, 1-0 är inte det största resultatet i världen och allt är möjligt.

''Villarreal känner till mer om oss nu också, vi var ett engelskt lag, ett stort namn, utan kvalitet. Nu är vi ett engelskt lag, ett stort namn, med mer kvalitet och kommer göra allt för att ta oss till finalen''.

Klopp om Villarreals sena avgörande:

''Du kan sätta dig ner och plocka fram olika misstag som leder till deras 1-0-mål. Det kommer verkligen inte att hjälpa, jag är inte intresserad av mål.

''Jag har tränat i 16 år, hur många misstag tror du inte att jag har sett tidigare? Otroliga misstag! Jag tänker inte mer på detta nu, det hände, och det var inte jättesmart.

''En kontring, var är vår vänsterback, var är alla andra? Det finns en hel del saker du kan ifrågasätta som betyder noll. Allt handlar om att utvecklas och bli bättre, precis som vi gör.

''Det hände, vi får acceptera det och inte oroa oss mer. Om spelarna vill vara förbannade i tio minuter, ingen fara, men se till att se fram emot returen på Anfield därefter. Det är allt''.


17 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer