Milner: Vi måste bli bättre på hemmaplan

Bild till nyheten Milner: Vi måste bli bättre på hemmaplan
James Milner menar att truppen är helt överens med Jürgen Klopp om att förbättra hemmaformen är en av deras omedelbara prioriteringar.

I kölvattnet av lördagens 4-1 seger mot Manchester City på Etihad, pratade Klopp om behovet av att börja frammana liknande prestationer och resultat på Anfield.

Inför de två kommande hemmamatcherna med Bordeaux och Swansea City den här veckan, förklarade Milner att det är en önskan som delas av alla spelare.

"Vi har gått igenom en hel del redan den här säsongen - vi har haft bra resultat, dåliga resultat och en ny manager. Det har förekommit påtryckningar ibland och det är vad du förväntar dig när du spelar för en klubb som Liverpool”, säger Milner till Liverpoolfc.com.

"Men vi har visat att vi kan slå vem som helst genom att slå Chelsea och Man City på bortaplan, och vi har haft ett antal andra goda resultat borta också.”

"Det är nog bara hemmaformen som är svikit oss, men på ett sätt är det bra eftersom vi vet vad vi måste förbättra. Om vi kan förbättra formen på Anfield, kommer vi inte vara alltför långt borta och vi kommer att vara där vi önskar att vara i tabellen.”

"Vi blir bättre, Klopp har förändrat hur vi vill spela och ju längre vi är tillsammans, desto bättre kommer vi att bli. Det har kommit in lite nya spelare och vi har haft många skador den här säsongen, så det tar tid.”

"Alla dessa saker får vi ha i åtanke, men ingen har någonsin använt skadorna som en ursäkt eftersom kvaliteten vi har hela truppen innebär att vi har en tillräckligt bra trupp för att ta itu med dem.”

"Vi har bevisat det, men det handlar om att göra det vecka efter vecka under 95 minuter varje match. Kvaliteten är definitivt där, tempot, intensiteten och viljan att vinna likaså. "

Milner anser att mentaliteten är nyckeln till Liverpool vänder sina hemmaform.

Vice-kaptenen känner att lördagens resultat på Etihad bör ge laget det nödvändiga förtroendet i sin egna kapacitet att hålla lugnet när saker kanske inte går som planerat på hemmaplan.

"Vi kommer bara ta en match i taget", sade Milner.

"Att vinna varje match är syftet med den kvaliteten vi har i truppen."

"Vi har haft hemmamatcher där vi har haft massor av skott, men bollen har inte gått in för oss och det har varit frustrerande. Men det är fotboll och något vi kan förbättra.”

”Häromdagen skapade vi mängder chanser, vi kunde ha gjort några fler mål än vad vi faktiskt gjorde. Den oroande frågan skulle vara om vi inte hade skott och inte skapade chanser, men vi har varit bra och ibland krävs det lite tur.”

Nästkommande matcher för Milner & Co är en Europa League match mot Bordeaux, på torsdag, där en eventuell seger innebär säkrat avancemang.

"Det är i våra egna händer och har alltid varit. Vi är mer än kapabla att det och vi vill ta med oss förtroendet från City-matchen och se till att vi håller det igång och får en bra hemmaseger. Det kommer att vara viktigt när vi ska möta Swansea i helgen. "

Källa: Liverpoolfc.com


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer