Gästkrönika: Dejan Lovren

Bild till nyheten Gästkrönika: Dejan Lovren
Kritisera den som kritiseras bör, men gör det på ett sätt värdigt en supporter till Liverpool Football Club och sjunk inte till näthatarens låga nivå, för det är nästintill så lågt du kan sjunka, skriver Kristian Andersson i sin krönika.

Att idag vakna upp och känna den bittra smaken av gårdagens förlust mot West Ham på tungan får mig att må illa. Det är som om man dök upp på den där efterlängtade festen, lite för ivrig, ville lite för mycket och sedan slutar allt i magplask och huvudvärk. Men förlusten får mig dock inte att vilja kräkas. Vad som däremot får mig att vilja vända magen ut och in är nyheten om att Dejan Lovren tvingats stänga ner sitt konto på Instagram på grund av en brutalt stor mängd näthat! Tanken på att helt vanliga människor som kallar sig LFC-supportrar tar ut sin besvikelse genom att gömma sig bakom en datorskärm och kasta så pass mycket hat mot en egen spelare att denne tvingas försvinna från sociala medier gör mig upprörd och förbannad!

Vi kan argumentera det här med att offentliga personer använder sig av till exempel Facebook, Instagram och Twitter, men det hör inte hit. Det är så världen ser ut idag (och där vill jag i specifika fall flika in ett ”tyvärr”) och är det bästa sättet att nå ut till en målgrupp eller fanbase.

Dejan Lovren stod igår för ett massivt misstag som man knappt ser spelare i division sex göra, och som direkt resulterade i 0-2. Självklart får man kritisera hans insats i den situationen och givetvis är det inga problem att kritisera hans tid i den röda tröjan så länge den är befogad. Tyvärr har kritiken mot Dejan varit befogad allt som oftast sedan han anlände till L.F.C. Den stora skillnaden och poängen är dock hur man väljer att kritisera. Är kritiken analytisk, nykter och man kan förklara varför man tycker si eller så, då har man lyckats lägga fram sin åsikt på ett sätt som nio av tio accepterar. Även om alla inte håller med har man ändå argumenterat på en nivå som får läsaren eller lyssnaren att fundera. Ni förstår vart jag vill komma, hoppas jag.

Det man däremot, enligt mig, inte får göra är att kritisera med hat! Att det hatet sedan kommer från någon gömd bakom en skärm eller ett alias gör det hela absurt och till något av det absolut fegaste man kan göra. Alla dessa ynkliga personer som bedriver näthat och fått Dejan att stänga sitt Instagram-konto anser jag vara så långt från äkta supportrar man kan komma. De skulle göra oss alla en stor tjänst om de slutade kalla sig för supportrar till Liverpool Football Club, det är min åsikt.

Dejan Lovren bär fortfarande den röda tröjan och jag kommer i alla fall stötta honom så länge han gör det, oavsett om han spelar eller inte. Dock vill jag poängtera att även jag har varit- och är kritisk mot honom - något annat vore konstigt efter många av hans tveksamma beslut och ingripanden - men kom ihåg att det är så oerhört mycket viktigare att stötta och ge support i svåra stunder, och det är det vi gör bäst, vi riktiga supportrar till Liverpool Football Club.

YNWA

Kristian


Gästkrönika från Kristian Andersson, inlagt av:


13 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer