3-0 till West Ham på Anfield

Bild till nyheten 3-0 till West Ham på Anfield
En kalldusch för Liverpool i tredje minuten varade ända tills slutsignalen

Det känns nästan maschokistiskt att skriva och läsa om denna matchen som Liverpool-supporter men here we go.

West Ham tog sin första seger i ligaspelet på Anfield sedan tidigt 60-tal mot ett Liverpool lag som var ofokuserat och slarvigt redan från avspel.

Första halvlek

Det första av nyhetsvärde som hände i matchen var Lanzinis 1-0 mål. Ett West Ham inlägg från höger nickades bort av Skrtel åt andra hållet där det möttes av vänsterbacken Cresswell och hans skott/inlägg tvärs igenom straffområdet nådde Lanzini som kunde styra in den från nära håll.

Därefter tog Liverpool över matchen och ett något chansartat skott långt utifrån från Firmino träffade stolpen med rejäl kraft. Den typen av mål man verkligen behöver få med sig i denna typen av matchen. Likt Coutinho mot Stoke.

Och det var efter en längre tid av Liverpool-övertag och några tillstymmelser till halvchanser som West Ham slog till igenom. Eller ja, West Ham med hjälp av Dejan Lovren. Lovren hamnar i en löpduell längs kanten och lyckas med vissa problem faktiskt vinna bollen och stå upprätt men West Ham spelaren följer upp och Lovren ger bort bollen nere vid egen hörnflagga. Man undrar nästan ifall det var gropigt i den delen av planen eller om Lovren bara skakade som ett asplöv av tanken att ha bollen. West Ham spelaren vinner bollen och går in längst kortlinjen med bollen och efter ett blockerat skott och inlägg går bollen rakt ut till Noble i position vid straffpunkten och därifrån är han klinisk trots traffik framför målet.

Därefter fortsatte Liverpool övertaget men man skapade ytterst lite konkreta chanser. Milner och Gomez hamnade felvända ute på vänsterkanten ständigt och Coutinho kan inte alltid göra allting själv. Clyne fyllde på bra ute till höger men Benteke var ensam i straffområdet och bra hanterad av West Hams mittbackar. Ett par inlägg från högerinnerposition från Can och Lucas mot Benteke såg lovande ut och en av den var en potentiell straffsituation om man ska vara snäll.

Vad som borde varit tydligt var att en offensiv vänsterfotad spelare saknades till vänster, fler inlägg mot Benteke, och gärna en partner till Benteke på topp som kunde ta vara på hans uppvaktning och targetspel

Andra Halvlek

Rodgers gjorde åtminstone ett byte. Moreno kom in, Can gick ut och man gick över till 3-6-1 med Moreno och Clyne som wingbacks på varsin kant. Varför man inte vågade ta in Ings redan i detta läget mot Gomez förstår jag inte. Mot ett sådant lågt liggande lag hade det räckt med Moreno och Clyne som ytterbackar på kanterna. Istället hamnade de för långt upp för tidiga inlägg och tvingades försöka slå West Ham i dueller mot oftast två försvarare samtidigt. Milner var överallt och försökte skapa chanser genom fina löpningar och crossbollar men han saknade jämlikar och närvaro i straffområdet. Coutinho försökte som vanligt också med alltifrån långskott till dribblingar på gränsen till straffområdet.

Coutinho drog på sig ett första gult genom att klaga till domaren på ett domslut vilket är dumt även om man kan ifrågasätta om det var värt ett gult och det andra gula är nästan lika dumt. Coutinho glider in dumdristigt men inte elakt mot Payet och fäller honom. Han bör förstås inte tackla på offensiv planhalva i det läget men det är otroligt hur domaren läser den situationen fel och ger ett andra gult kort för något som varken är illa menat eller i en farlig situation. En domare med bättre spelförståelse ser vad som händer och ger bara en frispark.

Vill dock nämna det att Dimitri Payet var verkligen lysande och det krävdes i princip glidtacklingar för att stoppa honom. Lugn med bollen och en genial framspelare.

Man skulle vilja säga att Liverpool gjorde mycket mer att skriva hem om men statistiken talar ett tydligt språk. Totalt sex skott från Liverpool, två på mål. Ett var Firminos vänsterslägga och det andra var Lovren likaså från långt håll. Lovren kan dock ha haft matchens bästa chans när Benteke nickar ner en hörna till en helt fri Lovren som visserligen får den på uppstuds men lyckas bara hjälpa bollen högre och längre ifrån målet. Nästan vem som helst hade gjort det bättre än Lovren gjorde.

Rodgers gjorde faktiskt lite, lite offensivare byten senare då Ings kom in istället för Firmino och Ibe alldeles på slut kom in för Gomez. Vilket innebär ytterligare en taktik förändring och det var så långt försent att Rodgers bara var efterklok. Överlag en otroligt feg managerinsats av Rodgers. En defensiv formation och inställning från start följdes upp av ovågade byten och sena byten. Att det tog tills 60:e minuten att sätta in en till anfallare var lika förutsägbart som det var oinspirerat.

Mark Noble blev också utvisad men Liverpool lyckades inte ta vara på att man var lika många spelare på plan och istället gav man bort bollen på egen planhalva till en ensam Diafra Sakho som enkelt kunde placera sitt skott förbi en passiv Skrtel och en utelämnad Mignolet.

Matchens spelare i Liverpool: Milner. Gör sällan ett fel och sprang både bäst och mest. Hade ett halvvolley skott som kunde gått in eller åtminstone blivit en framspelning till en ren Ings i straffområdet.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer