"Enkelt beslut att lämna Liverpool"

Bild till nyheten "Enkelt beslut att lämna Liverpool"
Sebastian Coates blev aldrig någon succé i Liverpool. Flera längre skadeuppehåll och en utlåning senare blev det en permanent flytt till norra England och Sunderland för uruguayanen. Ett lätt beslut, enligt honom själv.

Coates köptes sommaren 2011 efter att ha blivit utsedd till bästa unga spelare i Copa America. Då sågs Coates som en potentiell framtida mittbacksgeneral men Liverpoolkarriären gick inte riktigt som uruguayanen ville och istället blev han i sommar såld till Sunderland för £4 miljoner.

Förra säsongen var 24-åringen utlånad till Sunderland. Efter en skadefylld start på säsongen blev han petad ett tag. När Dick Advocaat tog över klubben fick Coates chansen att visa vad han kunde. Uruguayanen spelade de sista sex matcherna och imponerade stort bland annat i matchen borta mot Arsenal när han såg ut att kunna leva upp till sin forna potential.

Coates berättar i en intervju med Liverpool Echo att det till slut var ett enkelt val att lämna Liverpool för Sunderland.

"När jag först kom hit ifjol ville jag bara spela matcher igen. Dessutom ville jag bli kvitt mina skadeproblem. Jag funderade på att göra flytten permanent. I och för sig var det en tuff säsong för mig men att få spela de sista sex matcherna var fantastiskt.

"Det var ett lätt beslut eftersom jag känner managern, mina lagkamrater, klubben och supportrarna. Det var verkligen lätt. Sista månaden på säsongen ändrade allt, fotbollen är sån.

"I början av sommaren var det inte säkert att jag skulle lämna Liverpool. Men jag tänkte alltid att jag skulle prata med klubben och höra hur de såg på situationen. Jag visste att det var en stor möjlighet att komma till Sunderland och få spela regelbundet i Premier League, det är därför jag är här.

"Du måste ta alla chanser du får och jag hållas att jag kommer få möjligheten att spela regelbundet."


8 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer