Ordföranden: Bägaren har runnit över - med råge!

Bild till nyheten Ordföranden: Bägaren har runnit över - med råge!
Säsongen var ändå över, säger kanske vissa. Vi hade ingenting att spela för, tycker säkert andra. Men att åka till Stoke och förlora med 6-1 är aldrig okej för Liverpool Football Club och spelare och ledare som var närvarande på Britannia har en helvetes massa rannsakan att genomgå. Det var ett svek och en spottloska på klubbemblemet. Och ett så oerhört ovärdigt avsked till Steven Gerrard.

Säsongen är äntligen slut och herregud vad skönt det är. Sedan förlusten mot Manchester United på Anfield och Steven Gerrards röda kort har man egentligen bara velat krypa ner under en sten och hoppats på att ingen skulle knuffa undan den innan augusti var åter här. En ny säsong. Och we go again.

Men när säsongen nu packats samman är det också illa tvunget att summera det som varit. Att blicka tillbaka och försöka se vart allt gick fel.

Tyvärr kan vi med facit i hand konstatera att det gick fel redan från den sekund som Transfer Kommittéen och Brendan Rodgers fick 750 Suarez-Miljoner att leka Football Manager med. Vi klev rakt in i Tottenham-fällan och la pengarna på 50% medelmåttor och 50% potential. Rickie Lambert, Mario Balotelli, Adam Lallana och Dejan Lovren var några av de färdiga spelarna vi hämtade in. Killarna som skulle kunna gå rakt in i laget och förbättra oss. Resten är sedan dess historia.

Alberto Moreno, Lazar Markovic och Emre Can får trots allt symbolisera framtiden. Men inte om den ska användas som Rodgers beslutat sig för.

Hela säsongen kan egentligen summeras med ett enda ord och det är "Felbeslut". Idel felbeslut över hela organisationen har kostat oss chansen att på allvar hugga tänderna (ordagrant!) i Topp 4, istället för att nu halka lika långt tillbaka från toppen som vi tidigare var. Tillbaka på ruta ett. Over and over again.

Jag börjar på riktigt bli orolig över vart vår klubb är på väg. Det är så mycket som känns fel och även efter en rejäl läkarundersökning tror jag inte man hade varit säker på vart man skulle sätta in första medicineringen. Men det är bara att börja någonstans. Innan det är för sent.

Att värva fel kan hända alla. Det finns till och med "bevis" för att i stort sett alla klubbar värvar lika dåligt som oss. Typ 2-3 spelare av 10 lever egentligen upp till sin hype. Men allt annat då?

Vi har ingen spelidé. Vi har ingen uttalad formation att föredra. Vi visar inget mönster i val av spelare eller att vi någonsin ger spelare chansen att på allvar bevisa sin kapacitet för en plats i startelvan. Rotationen är ren Jeopardy och formationen verkar bestämmas utifrån ett lottsystem Rodgers tillämpat hemma i sitt vardagsrum.

Minns ni t.ex. när säsongen "vände" i mitten av December. När vi plötsligt spelade en trebackslinje med Sakho, Skrtel och Can. Den där "fantastiska" backlinjen som Rodgers helt plötsligt byggt ihop. Ni minns väl då också att den kom till av att Glen Johnson och Dejan Lovren skadats. Det var annars dessa två som var föredragna framför Can och Sakho.

Ni minns väl också när vi skulle besegra Basel hemma på Anfield för att ta oss vidare i Champions League och vi plötsligt spelade 4-5-1 med José Enrique och Rickie Lambert från start? Och med Philippe Coutinho på bänken.

Där finns så många fel och brister att jag ärligt talat tröttnat rejält. Jag kan inte längre se Brendan Rodgers leda Liverpool till framgång. Folk tycker att Raheem Sterling är ett "girigt svin" som vill ha mer pengar. Jag tror vi kan vara ganska säkra på att det snarare handlar om att han vill ha titlar. Inte ens en 20-åring som fått sitt livs chans i våran klubb tror på den längre. Då är det dags att ställa frågetecken.

Ska vi överleva och på allvar ha chansen att samla krafter igen i sommar så krävs det att vi gör det med en ny manager. Brendan Rodgers satte sin sista potatis igår när han ledde laget till vår störst förlust någonsin i Premier League. Inte för att han personligen ska hållas ansvarig. Men för att ett lag - som tror på sin tränare - inte viker ner sig och förlorar på det viset. Inte när en legend, en man som ensam är större än alla övriga på den planen, spelar sin sista match. Kan inte spelare motivera sig då, då har managern tappat sitt omklädningsrum och sina spelare.

Hans löjliga uttalanden den senaste tiden ligger honom också bara i fatet nu, där han dels snackat om att han är "den bäste mannen att leda denna klubben" och att han är "150% säker på att stanna". Ska man ha den dosen självförtroende kan det vara smart att skaffa sig ett resultat eller två som stöttar upp den tesen.

Hans löjliga "Vi har saknar Jon Flanagan under året" blir ju också ren parodi, som om det skulle vara grunden till praktfiaskot.

I min värld har Rodgers brustit i sin uppgift han tilldelades för tre år sedan. Nämligen att etablera Liverpool i toppen igen. Vi får komma ihåg att han fått tre år. Typ ett halvt liv i dagens fotboll. Men resultatet när vi nu summerar är samma skit som när han kom. Sexa. Europa League. En trupp där hälften inte räcker till.

Det är i det stora hela DET jag bedömer Rodgers utifrån och det är DÄRFÖR jag ser behovet av en ny manager. Då han inte klarat sitt uppdrag. Sen kryddas det absolut av ett skrämmande slut på detta året och faktumet att spelarna vänt honom ryggen. Den matchen klarar ingen manager.

Drömmer vi våta drömmar har Jürgen Klopp ett intresse av att göra Liverpool till vad vi en gång varit, men annars får vi ut och verkligen sondera terrängen. Jag tycker FSG ska ta in ett flertal alternativ och jag hoppas att man tar sin kommitté och skeppar långt ut i Atlanten. Ersätt med en Director of Football som kan sin sak och sluta sitt och värva spelare framför Match of The Day.

Jag tackar Rodgers för vad som varit. Men här hoppas jag tyvärr att våra vägar skiljs.

You'll Never Walk Alone


22 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer