Aldo: Återgå till 3-4-3 i semifinalen

Bild till nyheten Aldo: Återgå till 3-4-3 i semifinalen
Liverpoollegendaren och Echo-krönikören John Aldridge vill att Brendan Rodgers tar sitt förnuft till fånga och kör en trebackslinje i FA-cupsemifinalen mot Aston Villa på söndag.

"Jag var på Anfield i måndags kväll och även om jag inte har några invändningar mot resultatet, så blev jag faktiskt lite rolig över insatsen", skriver Aldo i sin kolumn.

I mina ögon var detta inte alls någon särskilt övertygande seger. 

Newcastle, ett lag helt utan självförtroende, lyckades skaka om Liverpool under en period i första halvlek. Vi hade tur som inte åkte på en straff och Simon Mignolet svarade för en viktig räddning.

Jag är medveten om att laget har hållit nollan i de två senaste matcherna, men jag anser ändå att Brendan Rodgers måste återgå till ett tremannaförsvar inför semifinalen.

Vår fyrbackslinje darrade betänkligt mot Newcastle. Alla runt omkring mig var på helspänn så fort bollen närmade sig vårt straffområde, med hjärtat i halsgropen. Så borde det inte vara mot ett lag så dåligt som Newcastle. 

Med Christian Benteke, som hittat tillbaka till formen i Aston Villa, vill jag ha så mycket skydd som möjligt inför söndagen. Definitivt ingen fyrbackslinje.

Benteke är det största hotet. När han har sin dag är han en fantastisk anfallare. Jag skulle bli överlycklig om Liverpool köpte honom i sommar, men till att börja med måste vi se till att ha koll på honom på Wembley.

Det innebär Martin Skrtel, Can och antagligen Lovren i en trebackslinje. Jag undrar också om Steven Gerrard verkligen går rakt in i laget.

En och annan kanske misstycker, men jag tycker att det vore konstigt att peta Lucas eller Joe Allen till förmån för Stevie, men det finns en väg att få in honom i laget, speciellt om Daniel Sturridge inte kan starta matchen på grund av sin skada.

Steven är en spelare för de riktigt stora matcherna och jag är säker på att han kommer att göra allt för att säkerställa att hans sista match i en Liverpooltröja kommer att ske på Wembley. Det är massor som står på spel på söndag och då vill du ha spelare som Stevie därute på planen, som slåss för dig. 

Vilket fantastiskt avsked det vore för denne magnifike spelare!"

Håller du med Aldo om att Rodgers bör återgå till 3-4-3? Logga in och diskutera!


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer