Superguiden inför välgörenhetsmatchen

Bild till nyheten Superguiden inför välgörenhetsmatchen
Den stjärnspäckade välgörenhetsmatchen på Anfield såldes slut på tre-fyra timmar. På söndagseftermiddagen återvänder gamla ikoner som Luis Garcia, Luis Suarez och Xabi Alonso. Steven Gerrard och Jamie Carragher leder varsitt lag som ska samla in pengar till LFC Foundation och andra lokala ändamål. Supporterklubben har tagit en titt på trupperna inför matchen. Var försvann egentligen spelarna när de lämnade Merseyside?

Evenemanget har organiserats av klubben i syfte att samla in pengar till Liverpool FC Foundation, vilket kommer att gynna tusentals ungdomar och vuxna i staden.
Pengar kommer också att skänkas till det nya Alder Hey-sjukhuset, barnsjukhuset Claire House, Positive Futures, Centre 56 samt Cash for Kids.

Det blir många intressanta bataljer att följa på fotbollsplanen. Jamie Carragher, som inte spelat på ett och ett halvt år, ska försöka stoppa Steven Gerrards anfallstrio med Fernando Torres, Luis Suarez och Thierry Henry som gemensamt har producerat 329 mål i Premier League.

Xabi Alonso har redan börjat med psykningarna: ''Jag är glad över att jag har blivit uttagen till Gerrards lag eftersom jag är säker på att Carragher kommer bli en urusel manager'', skämtar Alonso i videoklippet nedan tillsammans med Pepe Reina.

Eurosport 2 kommer att direktsända matchen med avsparkstid klockan 16:00. Om du inte har Eurosport kan du även följa tillställningen via Liverpools egen TV-kanal och för dig som inte redan har abonnemang kostar det ett pund. Läs mer här.

Så här ser trupperna ut:


Gerrard-Iaget
Manager: Brendan Rodgers, 42 år


John Terry, 34 år
Matcher mot Liverpool: 37. Mål: 1.
Nuvarande klubb: Chelsea.

Kontroversiell Chelsea-försvarare som oftast fått utstå en del psykningar från The Kop. Engelsmannen, som lagt av in landslaget, valde dock att ställa upp för välgörenheten.

Har ställts mot Liverpool vid flera tillfällen de senaste åren, däribland Champions League-semifinalerna 2005, 2007 och 2008, samt Ligacupfinalen 2005. Funnit nätet vid ett tillfälle: 1-1-mötet på Stamford Bridge 2012 när han i den 20:e minuten gav hemmalaget ledningen. Luis Suarez, som han på söndag är lagkamrat med, kvitterade med drygt en kvart kvar.

Stephen Warnock, 33 år
Matcher för Liverpool: 67. Mål: 1. 
Matcher mot Liverpool: 8. Mål: 0.
Nuvarande klubb: Derby.

Född i Omskirk, två mil norr om Liverpool, för att bli en stenhård försvarare. LFC-legendaren Alan Kennedy var en av de första som såg Warnocks talang: ''Jag minns att Stephen deltog på en av mina fotbollsskolor och han stack verkligen ut som ett jättelöfte. Jag ringde Steve Heighway och Roy Evans och vädjade att de skulle fortsätta hålla ögonen på honom''.

Warnock åkte på tre benbrott under sina dagar på akademin men gav aldrig upp och belönades med en debutmatch av Rafael Benitez i augusti 2004 i en Champions League-kvalmatch mot Grazer AK.
Därefter blev det ytterligare 66 matcher under bältet och 1 mål (5-1-seger mot Fulham 2006).

Lämnade Liverpool ett år senare och fortsatte karriären i Blackburn Rovers (2007-2009), Aston Villa (2009-2013), Bolton Wanderers (lån 2012), Leeds United (2013-2015) och just nu i Derby County.

John Arne Riise, 34 år
Matcher för Liverpool: 348. Mål: 31.
Matcher mot Liverpool: 5. Mål: 0.
Nuvarande klubb: Apoel Nicosia.

Publikfavorit med tuff vänsterslägga som mäktade med flera fantastiska frisparkar och långskott under sina sju år på Merseyside. Vann FA-cupen, Ligacupen, Community Shield två gånger, Champions League, och Supercupen två gånger. Fick ett olyckligt slut på Liverpool-sejouren efter att ha gjort självmål med sekunder kvar av Champions League-semifinalen 2008. Lämnade samma år för Roma där han spenderade tre säsonger innan tillbakaflytten till de brittiska öarna och Fulham mellan 2011 och 2014.
För tillfället härjar norrmannen runt i det cypriotiska topplaget Apoel Nicosia.

Ryan Babel, 28 år
Matcher för Liverpool: 146. Mål: 22.
Nuvarande klubb: Kasimpasa.

Anlände från Ajax som stortalang men lyckades aldrig leva upp till förväntningarna. Fick böter för att ha lagt ut en skämtsam bild på domaren Howard Webb efter att den sistnämnda stått för en tvivelaktig insats i en FA-cupmatch mot Manchester United 2011. Skrev på för Hoffenheim några månader därpå, återvände till Amsterdam och Ajax ett år senare och är just nu lagkamrat med Andreas Isaksson i turkiska Kasimpasa.

Xabi Alonso, 33 år
Matcher för Liverpool: 210. Mål: 19.
Nuvarande klubb: Bayern München.

Passningsmästaren, den eleganta och kompletta mittfältaren som fortfarande har en nära koppling till Liverpool. En av de bästa i sin position som representerat klubben i modern tid. Världsmästare, EM-vinnare, Champions League-vinnare. Karriären har gått spikrakt upp sedan flytten till Real Madrid 2009. Spelade fem år på Santiago Bernabeu innan han i somras skrev på för Bayern München.
Har besökt Anfield vid ett par tillfällen under de senaste åren som supporter.

Kevin Nolan, 32 år
Matcher mot Liverpool: 24. Mål: 2.
Nuvarande klubb: West Ham.

Scouser och till lika Liverpool-supporter sedan barnsben. Påbörjade tidigt ungdomskarriären i Bolton där han spelade i tio år. Flyttade därefter till Newcastle och bär nu lagkaptensbindeln i West Ham. Befann sig på plats i Istanbul 2005 när Liverpool lyfte den femte Champions League-pokalen.

Luis Suarez, 28 år
Matcher för Liverpool: 133. Mål: 82.
Nuvarande klubb: Barcelona.

Börjat få fart på karriären i Barcelona och avgjorde El Clasico-mötet mot Real Madrid förra helgen. Fick ledigt från landslagsuppdrag med Uruguay för att kunna delta i välgörenhetsmatchen.

Fernando Torres, 31 år
Matcher för Liverpool: 142. Mål: 81.
Matcher mot Liverpool: 8. Mål: 0.
Nuvarande klubb: Atletico Madrid.

Älskad och nästintill helgonförklarad målspruta som ägde Anfield mellan 2007 och 2011. Krossade många supporterhjärtan när han gjorde lite av den förbjudna flytten för spel i Chelsea under januarifönstret 2011. Liverpool hade precis fått in nya ägare i Fenway Sports Group - samt tillsatt Kenny Dalglish på managerposten. Spanjoren beslutade sig dock för att London var nästa destination och därefter har han aldrig nått upp på samma nivå igen. Chelsea (2011-14), AC Milan (lån, 2014 - transfer 2015-), Atletico Madrid (lån, 2015-).

Ersattes av Luis Suarez. Frågan är vad som kunde ha skett om Torres stannat kvar och bildat anfallspar med uruguayanen. Fick aldrig säga farväl, och frågan är hur han välkomnas på söndag.

På bilden: Fernando Torres, Steven Gerrard, Ryan Babel och Dirk Kuyt.

Thierry Henry, 37 år
Matcher mot Liverpool: 18. Mål: 9.
Nuvarande klubb: Ej aktiv.

En av de bästa och mest glamourösa spelarna i Premier League-historien. 174 mål på 254 framträdanden i Arsenal-tröjan. En fotbollskonstnär som beundrades av de flesta. Fortsatte karriären i Barcelona, ett par år i USA och New York Red Bulls samt ett kortare lån på Emirates under vårsäsongen 2012. Det ska bli intressant att se matchen i matchen mellan Thierry Henry och Jamie Carragher.

Så här beskrivs fransmannen av Carra: ''Henry är den bästa jag har mött på en fotbollsplan. Jag tycker att han är Premier Leagues bästa genom tiderna - han och Arsenal var en speciell kombination i sina glansdagar''.

Jobbar nu för diverse TV-kanaler, ofta tillsammans med just Carragher för Sky Sports.

Scott Dann, 28 år
Matcher mot Liverpool: 7. Mål: 0.
Nuvarande klubb: Crystal Palace.

Liverpool-födde mittbacken är för närvarande i Crystal Palace. Före detta säsongskortsinnehavare på Anfield.

Ashley Williams, 30 år
Matcher mot Liverpool: 8. Mål: 0.
Nuvarande klubb: Swansea.

Swanseas tuffe försvarare har också varit Liverpool-supporter i ungdomsåren. Är inne på sin sjunde säsong i den walesiska klubben och jobbade under två säsonger med Brendan Rodgers. Har haft tuffa fighter med Liverpools offensiva stjärnor under åren och har sammankopplats med klubben vid ett par transferfönster. 49 landskamper för Wales.

Anthony Gerrard, 29 år
Matcher mot Liverpool: 1. Mål: 0.
Nuvarande klubb: Oldham.

Mest känd som kusin till Steven Gerrard. Spelat i klubbar som Cardiff, Hull och nu Oldham. Missade den avgörande straffsparken i ligacupfinalen 2012 på Wembley för Cardiff vilket resulterade i Liverpools åttonde pokal. Också kusin till Jon-Paul Gilhooley som var en av de 96 som dog på Hillsborough.

Charlie Adam, 29 år
Matcher för Liverpool: 37. Mål: 2.
Matcher mot Liverpool: 6. Mål: 2.
Nuvarande klubb: Stoke.

Värvades för 6,75 miljoner pund från Blackpool under sommaren 2011. Hade en fantastisk ligasäsong bakom sig och enligt den dåvarande Manchester United-managern Sir Alex Ferguson hade skottens hörnsparkar ''ett värde av 10 miljoner pund''. Adam missade straff mot Wigan under debutsäsongen och brände även från elvametern i ligacupfinalen mot Cardiff. Spelade nästan 70% av Liverpools förstalagsmatcher men en knäskada satte käppar i hjulet. Lämnade under fönstrets sista dag 2012 för Stoke där han blivit en startspelare.

Jay Spearing, 26 år
Matcher för Liverpool: 55. Mål: 0.
Matcher mot Liverpool: 1. Mål: 0.
Nuvarande klubb: Blackburn.

Den ettrige mittfältaren på 1,68 centimeter kämpade sig upp genom Liverpools akademi. Spearing var lagkapten för U18-laget som vann FA Youth Cup 2007. Fick debutera för A-laget i en Champions League-gruppspelsmatch på bortaplan mot PSV Eindhoven 2008. Hoppade in med femton minuter kvar av 4-0-segern mot Real Madrid på Anfield under våren 2009 och dominerade mittfältet. Hyllades av The Kop med sången ''One Jay Spearing, there’s only one Jay Spearing''.

Fortsatte att spela hos Leicester och därefter Bolton. Spearing stod för fina prestationer på Reebok Stadium och var en tongivande spelare i Bolton. Agerade lagkapten under Zat Knights frånvaro vilket blev större delar av säsongen 2013-14. Dessutom framröstad till årets spelare i Bolton.

Haft det desto tuffare sedan Neil Lennon och Johan Mjällby tog över klubben i höstas. Hoppade in i FA-cupmötet mellan Liverpool och Bolton på Anfield i januari, men blev utlånad till Blackburn Rovers ett par dagar senare.

Från att ha varit lagkapten och en given startspelare skickades Spearing iväg på bara några månader. I Blackburn har det hittills blivit blandat med speltid.

Spelare från förstalaget och akademin:

Steven Gerrard, 34 år
Matcher för Liverpool: 704. Mål: 183.

Glen Johnson, 30 år
Matcher för Liverpool: 139. Mål: 9.

Joao Carlos Teixeira, 22 år
Matcher för Liverpool: 1. Mål: 0.

Rickie Lambert, 33 år
Matcher för Liverpool: 28. Mål: 3.

Brad Jones, 33 år
Matcher för Liverpool: 27. Mål: 0. 
Matcher mot Liverpool: 2. Mål: 0.


Carragher-laget
Manager: Roy Evans, 66 år (Liverpool-tränare mellan 1994 och 1998).

Pepe Reina, 32 år
Matcher för Liverpool: 394. Mål: 0.
Nuvarande klubb: Bayern München.

Möjligen Liverpools bäste målvakt i modern tid. Spelade åtta säsonger i klubben och samlade på sig tre Golden Glove-utmärkelser, samt många andra imponerande klubbrekord. Blev utlånad till Napoli 2013.

Återvände till Liverpool i somras och reste med på USA-turnén. Spanjoren fick däremot inte spela en enda match och tecknade ett treårskontrakt med Bayern München ett par veckor senare. Nu är han andrakeeper i den tyska storklubben bakom Manuel Neuer. Stått en match på hela säsongen.

Martin Kelly, 24 år
Matcher för Liverpool: 62. Mål: 1.
Matcher mot Liverpool: 2. Mål: 0.
Nuvarande klubb: Crystal Palace.

Påbörjade ett nytt kapitel i sin karriär när han lämnade ''The Reds'' i somras för spel i Crystal Palace. 29 matcher hittills den här säsongen och startade båda ligamötena mot Liverpool.

Jamie Carragher, 37 år
Matcher för Liverpool: 737. Mål: 5.
Nuvarande klubb: Ej aktiv.

''Carra'' har inte spelat fotboll på toppnivå sedan sin avskedsmatch i maj 2013. Ägnar nu mycket tid åt boxning och jobbar också för TV-kanalen Sky Sports.

Det blir intressant att se hans möte med Alvaro Arbeloa. Försvararna bråkade med varandra på planen i en Premier League-match mot Newcastle för sex år sedan.


Alvaro Arbeloa, 32 år
Matcher för Liverpool: 98. Mål: 2.
Matcher mot Liverpool: 2. Mål: 0.
Nuvarande klubb: Real Madrid.

Högerbacken har spelat för Real Madrid i snart sex år. Startade båda mötena i Champions League mot Liverpool i höst. 

Jonjo Shelvey, 23 år
Matcher för Liverpool: 69. Mål: 7.
Matcher mot Liverpool: 4. Mål: 2.
Nuvarande klubb: Swansea.

Shelvey avslöjade nyligen i en intervju med BBC att Liverpool och Brendan Rodgers gjorde allt de kunde för att försöka behålla mittfältaren.

Rodgers ringde till och med Shelveys pappa för att försöka övertala honom om att stanna: ''Jag var på väg till Swansea och han sa åt mig att jag inte behövde lämna'', uttalade sig Shelvey, som lämnade 2013.


Craig Noone, 27 år
Matcher mot Liverpool: 3. Mål: 0.
Nuvarande klubb: Cardiff.

Yttermittfältaren har spelat i ett par lokala klubbar i Liverpool under åren. På senare dagar har han också representerat Bournemouth och just nu Cardiff. 
Mest känd för att ha lagt taket på Steven Gerrards lyxhus när han var yngre och jobbade som snickare. Ungdomsspelare hos Liverpool som nioåring - släpptes två år senare.

Luis Garcia, 36 år
Matcher för Liverpool: 121. Mål: 30.
Nuvarande klubb: Atletico de Kolkata.

Fortfarande otroligt populär på The Kop. Avgjorde semifinalerna av Champions League 2005 och FA-cupen 2006 mot Chelsea och just Didier Drogba och John Terry. Flyttade till Atletico Madrid i samma veva som Fernando Torres gick motsatt håll 2007. Fortsatte karriären i Racing Santander (2009-10), Panathinaikos (2010-11), Puebla (2011-12), Pumas de la UNAM (2012-13) och nu i
indiska Atletico de Kolkata tillsammans med bland annat den före detta Liverpool-försvararen Josemi.

Didier Drogba, 37 år
Matcher mot Liverpool: 30. Mål: 11.
Nuvarande klubb: Chelsea.

Den fysiskt starke ivorianen har stångats många gånger under åren med Jamie Carragher och Liverpool. I fjol fick Drogba frågan om vem den tuffaste motståndaren varit som han stött på: ''Det är svårt att säga, jag tror det är Jamie Carragher sett till hans aggressivitet - men han var alltid rättvis''.

Skrev på för kinesiska Shanghai Shenua 2010 där han kom att spela två år innan flytten till Galatasaray. José Mourinho värvade tillbaka Chelsea-ikonen i somras.

Craig Bellamy, 35 år
Matcher för Liverpool: 79. Mål: 18.
Matcher mot Liverpool: 12. Mål: 0.
Nuvarande klubb: Ej aktiv.

Walesaren har två sejourer i Liverpool på meritlistan. Först mellan 2006 och 2007, samt mellan 2011 och 2012. Flyttade vidare till hemstaden Cardiff och hjälper nu till med klubbens ungdomsakademi.

Bellamy jobbar på akademin under tre tillfällen per vecka för att försöka utveckla spelare från åldersgrupperna 12 och uppåt.

Om duellen mellan Carragher-Arbeloa var intressant på förhand så lär detsamma gälla Bellamy-Riise.

Craig attackerade Riise med en golfklubba under Liverpools träningsläger i Algarve, Portugal, 2007. Duon tilldelades ett straff på två indragna veckolöner vardera. 

Peter Gulacsi, 24 år
Matcher för Liverpool: 0. Mål: 0.
Nuvarande klubb: Red Bull Salzburg.

Tog aldrig det sista steget utan lånades istället ut till Hereford, Tranmere och Hull under en tvåårsperiod. Gulacsi skrev på för storsatsande Red Bull Salzburg 2013 och har utan konkurrens prenumererat på förstaplatsen mellan stolparna.

Vaktade buren i Champions League-kvalmatcherna mot Malmö FF i somras. Släppte in ett mål hemma i Österrike och tre på Swedbank Stadion.

Gael Clichy, 29 år
Matcher mot Liverpool: 17. Mål: 0.
Nuvarande klubb: Manchester City.

Fransman med tolv års erfarenhet i Premier League och tre ligaguld. Spelat för Arsenal och nu i Manchester City. 20 landskamper för ''Les Blues''.

Harry Kewell, 36 år
Matcher för Liverpool: 139. Mål: 16.
Matcher mot Liverpool: 8. Mål: 1.
Nuvarande klubb: Ej aktiv.

Kewells fem år i Liverpool-tröjan präglades dessvärre av stora skadeproblem.
Australiensaren fick till och med avbryta Champions League-finalen mot AC Milan 2005 samt FA-cupfinalen mot West Ham 2006 med skador. Karriären gick vidare i Galatasaray, hem till Melbourne Victory, ner till Qatar och Al Gharafa innan han för ett år sedan avslutade i Melbourne Heart.


Harry Kewell i finalen av VM för klubblag mot brasilianska Sao Paolo i december 2005.

Stewart Downing, 30 år
Matcher för Liverpool: 91. Mål: 7.
Matcher mot Liverpool: 17. Mål: 2.
Nuvarande klubb: West Ham.

Engelsmannen hade det svårt att anpassa sig på Merseyside och fick utstå mycket kritik under sina två år. Såldes till West Ham och har spelat kontinuerligt på Upton Park. 

Spelare från förstalaget och akademin:

José Enrique, 29 år
Matcher för Liverpool: 96. Mål: 2.

Alberto Moreno, 22 år
Matcher för Liverpool: 35. Mål: 2.

Lucas Leiva, 28 år
Matcher för Liverpool: 268. Mål: 6.

Fabio Borini, 23 år
Matcher för Liverpool: 36. Mål: 3.

Jon Flanagan, 22 år
Matcher för Liverpool: 42. Mål: 1.

Mario Balotelli, 24 år
Matcher för Liverpool: 25. Mål: 4.

Jerome Sinclair, 18 år
Matcher för Liverpool: 1 Mål: 0.

Liverpools yngste spelare genom tiderna när han debuterade i en cupmatch mot West Bromwich 2012. (16 år och 6 dagar). Kommer sedan ett par veckor tillbaka att spendera resten av säsongen på lån hos Wigan.

Avbytare: Cameron Brannagan, 18 år, Joe Maguire, 19 år, Lawrence Vigouroux, 21 år (inga förstalagsmatcher).

Det var även tänkt att Dirk Kuyt och Raul Meireles skulle ha medverkat i matchen men skadebekymmer sätter stopp för Fenerbahce-duon. 

Kuyt blev derbykung häromveckan när han sänkte Galatasaray med ett mål i slutminuterna. Spelarna har dock rest över till Merseyside tillsammans med sina familjer för att bevittna tillställningen.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer